«Έπεσε» η ιστοσελίδα του «τηλε-γιατρού» μέσω της οποίας πραγματοποιούνταν παράνομα συνταγογραφήσεις φαρμάκων, εξετάσεων και αναρρωτικών αδειών, μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, την παρέμβαση του ΕΟΠΥΥ, και το εξώδικο από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Η ιστοσελίδα είναι ανενεργή, δεν έχει πλέον κάποιος πρόσβαση εάν προσπαθήσει να μπει, ενώ οι νομικές υπηρεσίες τόσο του ΕΟΠΥΥ όσο και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) προχωρούν τις απαραίτητες διαδικασίες. Μάλιστα, επειδή στην ιστοσελίδα φαίνονταν Έλληνες γιατροί που αποτελούσαν την ιατρική ομάδα, οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν επιληφθεί και οι γιατροί θα κληθούν σε απολογία.

Παράλληλα, τη νομιμότητα λειτουργίας διαδικτυακών υπηρεσιών τηλεϊατρικής που αφορούν στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση διαγνωστικών εξετάσεων, φαρμάκων, την ηλεκτρονική γνωμάτευση αναρρωτικής άδειας κ.ά, χωρίς να έχει προηγηθεί επίσκεψη και εξέταση του ασφαλισμένου από Ιατρό, ερευνά ο ΕΟΠΥΥ.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τους τοπικούς Ιατρικούς Συλλόγους, έχουν ξεκινήσει τη διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και στην επιβολή, κατά παντός εμπλεκόμενου, των κατάλληλων διοικητικών και λοιπών κυρώσεων για την αποκατάσταση της ζημιάς που ενδεχομένως έχει προκληθεί εις βάρος του Οργανισμού.

«Εφόσον διαπιστωθεί ότι πρόκειται για σημαντική υπόθεση συστηματικής παραβίασης του θεσμικού πλαισίου και της ιατρικής δεοντολογίας, ο Οργανισμός θα ζητήσει την περαιτέρω διεξαγωγή ελέγχου από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και θα επεκτείνει τον έλεγχο και σε συνεργαζόμενους Ιατρούς, Διαγνωστικά Εργαστήρια, Κλινικές και λοιπές υγειονομικές δομές που συνεργάζονται με τα δίκτυα αυτά.

»Παράλληλα, θα ενημερώσει και τους αρμόδιους ασφαλιστικούς φορείς σχετικά με τη χορήγηση αναρρωτικών αδειών, προκειμένου να επιβληθούν περαιτέρω διοικητικές και άλλες κυρώσεις», ανέφερε ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει στείλει εξώδικο την εταιρεία πίσω από την οποία λειτουργεί η ιστοσελίδα. Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα χρησιμοποιούνταν παρατύπως τα λογότυπα του ΠΙΣ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και αναφερόταν ότι είναι πιστοποιημένη από τους τρεις Συλλόγους. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, την εταιρεία πίσω από την ιστοσελίδα είχε άνθρωπος που δεν έχει σχέση με τον χώρο της Υγείας, δηλώνει πρώην ποδοσφαιριστής. Μάλιστα, η εταιρεία έχει έδρα το Λονδίνο αλλά είναι δηλωμένη ακόμη μια έδρα, στα Βριλήσσια.