Ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Ηλίας Λιόλιος, μίλησε για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες εθελοντών και πυροσβεστών για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παίδων. Ο κ. Λιόλιος αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να περιοριστεί η φωτιά πέριξ του νοσοκομείου.

«Τα παιδιά βρίσκονται στα άλλα δύο νοσοκομεία, στα άλλα δύο Παίδων, το «Αγλαΐα Κυριακού» και το «Αγία Σοφία». Μετά από τις συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης, το νοσοκομείο εκκενώθηκε και δεν είχαμε πρόβλημα, και τα παιδιά και οι εργαζόμενοι. Έχουν μείνει πάνω οι υπεύθυνοι ασφαλείας, για να μπορέσουν να βοηθήσουν. Όσοι άντρες δεν είναι σε άδεια, κλήθηκαν να βοηθήσουν και είναι πάνω τώρα. Για ό,τι χρειαστεί. Κάθε χρόνο βγαίνει άγημα για άνδρες και γυναίκες που μπορούν να βοηθήσουν», ανέφερε στο Mega.

«Αργά το βράδυ της Τρίτης, που είχε εκκενωθεί το νοσοκομείο, η φωτιά πλησίασε πάρα πολύ στην τεχνική υπηρεσία που είχαμε με τα οξυγόνα, αλλά με τις συντονισμένες προσπάθειές μας, η φωτιά και δεν επεκτάθηκε» τόνισε.

«Όλα τα παιδιά απομακρύνθηκαν, και τα 36 παιδιά που ήταν πιο βαριά περιστατικά μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα και με λεωφορείο που έβαλε το υπουργείο. Είναι καλύτερη η κατάσταση, προς το παρόν δεν υπάρχει φωτιά κοντά στο νοσοκομείο», πρόσθεσε ο κ. Λιόλιος.

«Είναι εθελοντές, υπάρχουν και 2 πυροσβεστικά οχήματα στον προαύλιο χώρο και βρίσκονται σε επιφυλακή, για παν ενδεχόμενο. Εάν δεν υπήρχαν οι εθελοντές και η Πυροσβεστική θα είχε χαθεί η μάχη», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – ΕΕ: Νέα συμφωνία για κοινή προμήθεια ρεμδεσιβίρης στις χώρες – μέλη

Φωτιά στην Πεντέλη: Έκκληση των Πνευμονολόγων στους πολίτες να αποφύγουν την περιοχή

Κορωνοϊός: Μέχρι και το 35% των νέων μολύνσεων εντοπίζονται τυχαία μέσα στα νοσοκομεία