Πονάτε στο γόνατο ή το ισχίο και αυτός ο πόνος σας περιορίζει, σας εξουθενώνει, σας αναγκάζει να μειώσετε τις δραστηριότητές σας; Ο ιατρός σάς μίλησε για ρομποτικά υποβοηθούμενη αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου με το σύστημα Mako. Και αναρωτιέστε. Γιατί Mako; Πού υπάρχει εγκατεστημένο το συγκεκριμένο σύστημα; Τι παραπάνω κάνει το Mako σε σχέση με άλλα συστήματα; Έχετε ερωτήσεις. Έχουμε τις απαντήσεις.

Τι περισσότερο προσφέρει το Mako;
Το Mako είναι ορθοπαιδικό ρομπότ, αλλά δεν είναι όλα τα ορθοπαιδικά ρομπότ Mako… Αυτό γίνεται φανερό από το γεγονός ότι τα περισσότερα ορθοπαιδικά ρομπότ καθορίζονται σε σχέση με αυτό (…σαν Mako). Το αναγνωρίζουν δηλαδή ως το gold standard (πρότυπο) σύστημα για τη μερική ή ολική αρθροπλαστική γόνατος και την αρθροπλαστική ισχίου.

Μόνο το Mako του οίκου Stryker (ΗΠΑ) βασίζεται σε εξατομικευμένο σχεδιασμό του χειρουργείου βάσει αξονικής τομογραφίας και διαθέτει το λογισμικό που θα επιτρέψει στο χειρουργό να πραγματοποιήσει τρισδιάστατο προεγχειρητικό σχεδιασµό, ροµποτικά υποβοηθούµενη προετοιµασία των οστών για να υποδεχτούν τα εµφυτεύµατα και ροµποτικά ελεγχόµενη τοποθέτηση των εµφυτευµάτων, µε αποτέλεσµα υψηλή ακρίβεια, µείωση των επιπλοκών και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τον ασθενή;
Σημαίνουν μικρότερη καταστροφή οστού και μαλακών μορίων, λιγότερο μετεγχειρητικό πόνο, μικρότερη ανάγκη για οπιοειδή αναλγητικά, λιγότερες συνεδρίες φυσιοθεραπείας και λιγότερο χρόνο παραμονής στο θεραπευτήριο. Πρακτικά σημαίνει ότι θα επιστρέψετε στις φυσιολογικές σας δραστηριότητες χωρίς πόνο*.

Ποιος εγγυάται την ποιότητα;
H καλύτερη εγγύηση είναι:
• Παραπάνω από 640 συστήματα εγκατεστημένα παγκοσμίως σε περισσότερες από 25 χώρες, στα πιο αναγνωρισμένα κέντρα αρθροπλαστικής διεθνώς
• Περισσότερες από 200.000 επεμβάσεις, ενώ μόνο το 2018 πραγματοποιήθηκαν 76.000 επεμβάσεις παγκοσμίως
• Εγκρίσεις FDA & CE mark και για τις 3 επεμβάσεις αρθροπλαστικής
• Περισσότερες από 100 δημοσιεύσεις στα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς ιατρικά περιοδικά & περισσότερες από 250 ενεργές μελέτες, που αποδεικνύουν την προστιθέμενη αξία του Mako
• Το ότι η πρώτη στον κόσμο ρομποτικά υποβοηθούμενη χειρουργική επέμβαση το 2006 έγινε με Mako
• Το γεγονός ότι μόνο το Mako χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εκπαιδευμένους και δεόντως πιστοποιημένους σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού ορθοπαιδικούς ιατρούς.

Αν δεν βρίσκετε αρκετές αυτές τις εγγυήσεις σας δίνουμε και μία γραπτή…

Γραπτή εγγύηση Mako του οίκου Stryker:
Μόνο το σύστημα Mako σας παρέχει, μετά τη μερική ή ολική αρθροπλαστική γόνατος ή την αρθροπλαστική ισχίου, «Ταυτότητα Ασθενούς» (Patient I.D.), μοναδική όσο και εσείς και η επέμβαση στην οποία υποβληθήκατε.

Tι διασφαλίζει η ταυτότητα;
• Η ταυτότητα διασφαλίζει ότι η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε θεραπευτήριο που διαθέτει το γνήσιο ρομποτικό σύστημα ορθοπαιδικής χειρουργικής Mako του οίκου Stryker (ΗΠΑ).
• Διασφαλίζει ότι ο ορθοπαιδικός χειρουργός που την πραγματοποίησε εκπαιδεύτηκε σε εξειδικευμένο εκπαιδευτικό κέντρο του εξωτερικού και είναι πιστοποιημένος για τη συγκεκριμένη πρωτοποριακή και εξαιρετικά προηγμένη χειρουργική τεχνική.
• Διασφαλίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν τα εμφυτεύματα τελευταίας γενιάς του κατασκευαστικού οίκου Stryker.

Σε ποια κέντρα βρίσκω τους πιστοποιημένους ιατρούς;
Σήμερα η τελευταία γενιά του ρομποτικού συστήματος Mako είναι εγκατεστημένη στα εξής σημεία στην Ελλάδα: Θεραπευτήριο Υγεία, Μαρούσι – Metropolitan Hospital, Ν. Φάληρο. Στα δύο αυτά θεραπευτήρια έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότερες από 1.250 επεμβάσεις από το 2014, ενώ, και τα δύο, αποτελούν διεθνή κέντρα αριστείας και εκπαίδευσης για τη συγκεκριμένη ρομποτικά υποβοηθούμενη τεχνική.

Στην Ελλάδα υπάρχει αποκλειστικά, στο Υγεία και στο Metropolitan Hospital.

*Τα αποτελέσματα ανά άτομο ποικίλλουν. Όλοι οι ασθενείς δεν επιτυγχάνουν τα ίδια επίπεδα αποκατάστασης και δραστηριότητας μετεγχειρητικά. Επισκεφθείτε τον ορθοπαιδικό χειρουργό σας για να συζητήσετε τα πιθανά οφέλη και τους πιθανούς κινδύνους.
*Ο χειρουργός πρέπει πάντοτε να βασίζεται στην προσωπική του, επαγγελματική κλινική κρίση όταν αποφασίζει να χρησιμοποιήσει ένα συγκεκριμένο προϊόν στο πλαίσιο της θεραπείας ενός συγκεκριμένου ασθενούς.