Εξιτήριο από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» έδωσαν οι γιατροί στη μικρή Αλεξία, έπειτα από 30 ημέρες νοσηλείας.

Η 8χρονη, η οποία βρίσκεται στο νοσοκομείο, δίνοντας συνεχώς μικρές και μεγάλες «μάχες», από την Κυριακή του Πάσχα οπότε και τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα, νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Νευροχειρουργικής κλινικής.

Συγκρατημένοι εμφανίζονται οι γιατροί του Παίδων στις εκτιμήσεις τους για την πορεία της ασθενούς. Η αυτόνομη αναπνευστική της λειτουργία θεωρείται θετικό σημάδι, ωστόσο οι γιατροί τηρούν στάση αναμονής για το πρώτο 48ωρο εκτός ΜΕΘ της 8χρονης.

Σε ό,τι αφορά τη νευρολογική εικόνα της Αλεξίας – που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για την πρόγνωση γενικότερα της υγείας της- αυτή χαρακτηρίζεται βαριά αλλά σταθερή. Και εκτός ΜΕΘ δηλαδή η 8χρονη παρουσιάζει την «εικόνα βαρείας νευρολογικής συνδρομής» όπως αναφερόταν στο τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν πριν από δέκα ημέρες.

Πηγές του νοσοκομείου υπογράμμισαν μιλώντας στο protothema.gr πως ο χρόνος θεραπείας του κοριτσιού εκτιμάται μακρύς και πώς η διαδρομή θα ξεκινήσει μετά τη σταθεροποίησή της εκτός ΜΕΘ επάνω στους άξονες που θα δώσουν οι νευροχειρουργοί.