Καμπανάκι από τον υπουργό Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν και τον επικεφαλής του γερμανικού επιδημιολογικού ινστιτούτου «Robert Koch», Λόταρ Βίλερ, με τους δύο άνδρες να περιγράφουν στους δημοσιογράφους με μελανά χρώματα την πορεία της πανδημίας της νόσου Covid στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

«Το 4ο κύμα είναι εδώ με πλήρη ισχύ», τόνισε ο Γενς Σπαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

«Βιώνουμε μία πανδημία ανεμβολίαστων. Η αλήθεια είναι ότι θα νοσηλεύονταν πολύ λιγότεροι σε μονάδες εντατικής θεραπείας εάν εμβολιάζονταν περισσότεροι κατά της Covid», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας.

Για τους εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού και όσους έχουν νοσήσει, ο Γενς Σπαν επανέλαβε την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περιορισμοί επαφών και απαγόρευση κυκλοφορίας.

Σε ό,τι αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως, αν και από τις αρχές Αυγούστου είχε συμφωνηθεί ότι οι άνω των 70 ετών και το προσωπικό των γηροκομείων θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση, μέχρι στιγμής, μόνο δύο εκατομμύρια Γερμανοί έχουν εμβολιαστεί. Κάτι που, όπως είπε, δεν είναι αρκετό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Λόταρ Βίλερ, επικεφαλής του ινστιτούτου «Robert Koch», ο οποίος έκανε επίσης λόγο για «τρομακτικά νούμερα».

«Το τέταρτο κύμα εξελίσσεται ακριβώς όπως φοβόμασταν», είπε και πρόσθεσε: «Όλο και περισσότεροι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί θα μολυνθούν».

 

Διαβάστε επίσης:

Στην Κίνα αποθηκεύουν τρόφιμα όσο εξαπλώνεται ξανά η πανδημία

Έκκληση Μητσοτάκη: Εμβολιαστείτε αύριο κιόλας, μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Το εμβόλιο είναι η μοναδική, ξεκάθαρη προστασία από την Covid-19