Γράφει η Λίνα Κεκέση

Φωτόγραφίες: Παναγιώτης Κουφαλέξης

Κυριακή σήμερα και τα εμπορικά καταστήματα  είναι ανοιχτά με την κίνηση να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στον εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού αλλά και στις καφετέριες που έχουν «βουλιάξει» από κόσμο από νωρίς το πρωί.

Ερμού κόσμος και ουρές στα μαγαζιά

 

Πολλοί είναι αυτοί που συνδύασαν τα ψώνια τους με τη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας. ‘Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του protothema.gr o κόσμος είναι αυξημένος κατά μήκος όλου του δρόμου οι οποίοι ξεχύθηκαν στα ανοιχτά μαγαζιά με τους πολίτες να σχηματίζουν ουρές για να κάνουν ελεύθερα τα ψώνια τους, όπως λένε στο protothema.gr χωρίς το άγχος του προστίμου των 300 ευρώ και της αποστολής των sms στο 13033 και το 13032 που έχει πάψει να ισχύει από την περασμένη Παρασκευή.

«Είμαστε εμβολιασμένοι και ελεύθεροι να κάνουμε τα ψώνια μας οικογενειακώς γιατί μας είχαν λείψει πολύ αυτές οι βόλτες» λένε στο protothema.gr καταναλωτές που βρίσκονται στην Ερμού ενώ κάποιοι άλλοι μας είπαν πως το πρωί ξεχάστηκαν και από συνήθεια έστειλαν sms προκειμένου να κατέβουν στην Ερμού.

ermou_kosmos5
ermou_kosmos4

Στην πλειοψηφία του ο κόσμος προσπαθεί να κρατήσει τις αποστάσεις όσο αυτό είναι εφικτό, τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα με μάσκες, αντισηπτικά και μερικές φορές φορώντας γάντια.

Oι προσφορές και οι εκπτώσεις των εμπόρων είναι μεγάλες προκειμένου να προσεγγίσουν περισσότερο κόσμο από τις προηγούμενες ημέρες.

Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

ermou_kosmos3
ermou_kosmos2
ermou_kosmos