Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην προέδρου του μπασκετικού Παναθηναϊκού και συνιδρυτή της ΒΙΑΝΕΧ, Θανάση Γιαννακόπουλου, απέστειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός χαρακτηρίζει τον εκλιπόντα «έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο του φαρμάκου».

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του υπουργού Υγείας αναφέρει τα εξής:
«Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο του φαρμάκου. Ξεκινώντας από το φαρμακείο του πατέρα του, εξελίχθηκε σε έναν ισχυρό παράγοντα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Ξεχωριστός επίσης ήταν ο ρόλος του και στο χώρο του αθλητισμού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους ανθρώπους της επιχείρησής του».

Υπενθυμίζεται ότι Θανάσης Γιαννακόπουλος, γεννηθείς το 1931, πέθανε σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου σε ηλικία 88 ετών έπειτα από δίμηνη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Υγεία». Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής: «Σήμερα Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 κατέληξε στο ΥΓΕΙΑ ο Αθανάσιος Γιαννακόπουλος μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει».