Ο συνδυασμός του εμβολίου με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας μέσα στο 2021, εκτιμά ο Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Πάολο Τζεντιλόνι.

Ο κ. Τζεντιλόνι, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από την εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» της ΕΡΤ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να ξεπεραστεί το «μπλοκάρισμα» των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης από το βέτο της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

Διατύπωσε επίσης τη βεβαιότητα ότι την Άνοιξη και το Καλοκαίρι θα διανεμηθούν πολλά εμβόλια, ενώ θα διοχετευτούν και τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, γεγονός που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Το απόσπασμα της συνέντευξης έχει ως εξής:

«Ερ.  Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που επιζητά μια δεύτερη ευκαιρία για την ανάκαμψη της Οικονομίας της και ένα εφαλτήριο για την ευημερία των πολιτών. Πιστεύετε ότι μέσα στο 2021 θα αρχίσει να διαφαίνεται κάποιο φως στο τούνελ?

Απ. Ναι οπωσδήποτε. Διότι πρώτον τώρα είμαστε αρκετά βέβαιοι ότι την άνοιξη και το καλοκαίρι θα διανεμηθούν πολλά εμβόλια. Και δεύτερον διότι το ταμείο ανάκαμψης, που θα έχουμε είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο, θα συνεισφέρει, ιδίως σε χώρες όπως η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία ή η Κροατία που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση.»