Την δική τους απάντηση με ανάρτηση στο Facebook, δίνουν οι υπεύθυνοι του μπαρ στην Κηφισιά, με αφορμή την χθεσινοβραδινή έφοδο της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας έπειτα από καταγγελία για εικόνες συγχρωτισμού στο κατάστημά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, πολίτες κατήγγειλαν στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας ότι την Δευτέρα το βράδυ σε γνωστό μπαρ της Κηφισιάς, πωλούνταν take away αλκοολούχα ποτά με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές και εικόνες συγχρωτισμού καθώς οι πελάτες παρέμεναν στο συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να απολαύσουν τα ποτά τους.

barakifisia3
barkifisia
barkifisia2

Ως αποτέλεσμα ήταν να παρέμβει η Αστυνομία μαζί με άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθεί κάποια παράβαση, όπως αναφέρουν στην αναρτημένη ανακοίνωση τους οι υπεύθυνοι του μπαρ.

«Ξεκαθαρίζουμε ότι είχαμε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) είχαμε μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα, είχαμε βάλει μόνοι μας ταινίες στον εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του καταστήματος και οι πελάτες προσέρχονταν να αγοράσουν το προϊόν τους, κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις ( τουλάχιστον δυο μέτρα), όπως αποδεικνύεται και απ;o τις φωτογραφίες από τις κάμερες του καταστήματος» αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, για να προσθέσουν:

«Είναι γεγονός ότι στην απέναντι πλατεία ( όπως φαίνεται και απ;o την φωτογραφία που έχει δημοσιευτεί) όπως κάθε βράδυ, υπήρχε συγκεντρωμένος κόσμος που κατανάλωνε είδη απ΄όλες τις επιχειρήσεις που ήταν ανοικτές, όπως περίπτερα, ζαχαροπλαστεία, παγωτατζίδικα και το Recipe. Στο κατάστημα πραγματοποιήθηκε έλεγχος από την Ελληνική Αστυνομία και από τον Δήμο Κηφισιάς δεν διαπιστώθηκε κάποια παράβαση. Ούτε πρόστιμο επιβλήθηκε, ούτε σφράγιση πραγματοποιήθηκε, ούτε υπήρξε σύλληψη».

Και καταλήγουν: «Επειδή δεν υπήρξε εξ’ αρχής πρόθεση να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία πόσο μάλλον να προκαλέσουμε, το Recipe, δεν πρόκειται να λειτουργήσει μέχρι την 1η Ιουνίου ή όποτε αρθούν οι λοιποί περιορισμοί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».