Μία ακόμη γυναίκα από τον καταυλισμό της Ριτσώνας η οποία μάλιστα είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, διακομίστηκε το βράδυ της Κυριακής των Βαΐων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για να γεννήσει, χωρίς να έχουν ενημερωθεί σχετικά ούτε το νοσοκομείο ούτε το ΕΚΑΒ.

Η γυναίκα είχε διαγνωσθεί θετική στον SARS-COV-2 κατά τον έλεγχο του ΕΟΔΥ το περασμένο διάστημα, η όποια ενημέρωση όμως στους άμεσα ενδιαφερόμενους έγινε μόλις το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας.

Σύμφωνα με το lamiareport,  για τη μεταφορά και τη νοσηλεία της γυναίκας ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση θετικού κρούσματος κορωνοϊού, όπως συμβαίνει σε όλα τα περιστατικά που εισάγονται από τη Ριτσώνα.

Από το Νοσοκομείο Χαλκίδας έγινε ξανά εργαστηριακός έλεγχος, ο οποίος το απόγευμα της ίδια μέρας  ήρθε από το Παστέρ αρνητικός, εξέλιξη εν τέλει αναμενόμενη καθώς η αλλοδαπή είχε προεξεταστεί και είχε βρεθεί θετική στις 28 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν είχε εκδηλώσει κανένα σύμπτωμα covid-19, ενώ πλέον συνεχίζει τη νοσηλεία της σε Νοσοκομείο Αναφοράς της Αθήνας.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός – ΠΟΥ: Τα τρία επικρατέστερα εμβόλια

Κορωνοϊός – CNN: Για ποιούς λόγους η Ελλάδα δεν έγινε Ιταλία…

Κορωνοϊός – Τσιόδρας: 99 νεκροί – 31 νέα κρούσματα – 2.145 συνολικά – 73 διασωληνωμένοι