Στον σταθμό κρουαζιέρας «Θεμιστοκλης» στον Πειραιά βρίσκεται αγκυροβολημένο από το βράδυ της Πέμπτης το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο οποίο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό οι 119 από τους 380 επιβαίνοντες σε αυτό.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει ο διαχωρισμός των ανθρώπων που δεν είναι θετικοί στον ιό από εκείνους που έχουν μολυνθεί. Όσοι δεν βρεθούν θετικοί θα μεταφερθούν με πούλμαν σε ξενοδοχείο όπου θα παραμείνουν σε καραντίνα 14 ημερών πριν ξεκινήσει ο επαναπατρισμός τους.

Δείτε φωτογραφίες από την προβλήτα στην οποία έχει αγκυροβολήσει το «Ελεύθεριος Βενιζέλος»

IMG_4735-_1_
IMG_4737-_1_

Όσοι ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου είναι απομονωμένοι σε καμπίνα καθένας μόνος του ενώ όσοι ανήκουν στις κατηγορίες μεσαίου και χαμηλού κινδύνου θα κυκλοφορούν ελεύθερα αλλά τους τονίστηκε ότι θα πρέπει να κρατάνε τις μεταξύ τους αποστάσεις.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλιας κ. Πλακιωτάκη ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 το πλοίο αυτό αν και έπρεπε να πάει στην Τουρκία έμεινε στον Πειραιά για ανθρωπιστικούς λόγους και οπως επισήμανε η κατάσταση είναι ελεγχόμενη.

Ήδη απέναντι από το αγκυροβολημένο πλοίο έχει στηθεί η ειδική τέντα όπου στελέχη του ΕΟΔΥ θα ετοιμάζονται με ειδικές στολές για να μπουν στη συνέχεια στο πλοίο για να ελέγξουν τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά «όλοι οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι πολύ καλά και χωρίς συμπτώματα και δεν πρέπει να υπάρχει καμία ανησυχία για την εξέλιξη της υγείας τους. Σε συνεργασία με την πλοιοκτήτρια εταιρεία αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ενημερωθούν και αναλυτικά οι οικογένειες των επιβατών».

Ειδήσεις σήμερα:

Κρούσματα κορωνοϊού: 55 οι νεκροί – Δύο νεκροί από Πέλλα και Ξάνθη

Κορωνοϊός: Ραγδαία η εξάπλωση σε δομές κλειστών πληθυσμών και πλοία, αλλά υπήρχε εξαρχής σχέδιο

Γκάλοπ – Κορωνοϊός: Καθολική αποδοχή κυβερνητικών μέτρων και προσώπων δείχνουν οι δημοσκοπήσεις