Συντριπτική είναι η αποδοχή των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της PULSE για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, το 82% των πολιτών αξιολογεί θετικά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κινούνται όμως και οι θετικές απαντήσεις για τον Σωτήρη Τσίοδρα καθώς σύμφωνα με την ALCO το  89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του.

Σύμφωνα με την PULSE η ανησυχία των πολιτών για την πανδημία έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας (42%).

Έτσι το 78% των πολιτών δηλώνει ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά, έναντι 7% που δηλώνει λίγο ή καθόλου. Περισσότερο ανησυχούν οι πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (84% σε ηλικίες άνω των 60 ετών), αλλά και στους νεότερους το ποσοστό αγγίζει το 70%.

Το 83% των ερωτώμενων δηλώνει ότι η πανδημία έχει επηρεάσει πολύ ή αρκετά την καθημερινή τους ζωή. Επιπλέον το 57% θεωρεί ότι έχει επηρεαστεί πολύ/αρκετά ως προς την οικονομική τους ζωή και 20% δηλώνει λίγο ή καθόλου.

Ως προς το πώς αξιολογούν τις ενέργειες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 82% της αξιολογεί σίγουρα/μάλλον θετικά και μόλις το 14% σίγουρα/μάλλον αρνητικά.

Αξιοσημείωτο είναι ότι θετικά αξιολογεί την κυβέρνηση ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα και το 78% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτοξεθεί στις 23 μονάδες καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη έρευνα της εταιρείας η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 14%.

Η έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 30 Μαρτίου – 1η Απριλίου σε 1.254 ενήλικες.

Δείτε εδώ τη δημοσκόπηση

Σε θετικό πρωταγωνιστή της κρίσης του κορωνοϊού αναδεικνύεται ο Σωτήρης Τσίοδρας καθώς σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της ALCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN, το 89% των πολιτών θεωρεί έγκυρη και επαρκή την ενημέρωσή του για την εξέλιξη της πανδημίας.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση της ALCO  ανέβηκε σημαντικά και η εκτίμηση των πολιτών στο ΕΣΥ καθώς το 44% πιστεύει ότι είναι καλύτερη η εικόνα του σε σχέση με αυτήν που είχε πριν. Αντίθετα μόλις το 8% των ερωτηθέντων απαντά ότι η εικόνα του ΕΣΥ είναι σήμερα χειρότερη.

Οι πολίτες σε ποσοστό 86% αναγνωρίζουν ότι η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Επίσης σχεδόν 7 στους 10 βαθμολογούν με «λίαν καλώς» την αντίδραση του κράτους και οι 9 στους 10 ανησυχούν για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Για τις αποφάσεις Μητσοτάκη στο θέμα της πανδημίας 8 στους 10 δηλώνουν πολύ ως αρκετά ικανοποιημένοι  ενώ για τον Βασίλη  Κικίλια το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 72%.

Δείτε την παρουσίαση της δημοσκόπησης στο OPEN