Μετά από συνεχείς προσπάθειες ώστε να οριστικοποιηθεί η επιστροφή τους στην Ελλάδα , 32 Έλληνες από την Κωνσταντινούπολη κατάφεραν να πατήσουν ελληνικό έδαφος αργά το βράδυ της Πέμπτης και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο “Στάνλεϊ” σε απομόνωση προκειμένου να τους γίνουν εξετάσεις για τον κορωνοϊό.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων βγήκαν αργά το βράδυ της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 32 άτομα που ταξίδεψαν στην Ελλάδα από την Κωνσταντινούπολη, δύο νέοι άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον Covid-19.

Οι 30 που βρέθηκαν αρνητικοί θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε 14ημερη καραντίνα, ενώ τα δύο άτομα θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο σε απομόνωση.

Πάντως, όπως ανάφεραν οι ταξιδιώτες από την Κωνσταντινούπολη στο ξενοδοχείο τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά και από την πρώτη στιγμή ο καθένας παραμένει απομονωμένος στο δωμάτιο του ώστε να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στο ξενοδοχείο παραμένουν σε καραντίνα και οι 21ενας ταξιδιώτες από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που είχαν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, αλλά και κάποιοι που είχαν βρεθεί αρνητικοί στον ιό αλλά προτίμησαν να μείνουν προκειμένου να μην θέσουν σε κίνδυνο τα συγγενικά τους πρόσωπα κατά την επιστροφή τους στα σπίτια τους.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Επέστρεψαν οι Έλληνες επιβάτες από Κωνσταντινούπολη – Σε καραντίνα σε ξενοδοχείο

Κορωνοϊός: Ξεκίνησε ο επαναπατρισμός 31 Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη

Κορωνοϊός: Κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες για την Τουρκία