Συναγερμός σήμανε στο κρουαζιερόπλοιο MS Zaandam, στις ακτές του Παναμά, καθώς τέσσερις επιβάτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 138 ασθένησαν, παρουσιάζοντας συμπτώματα τύπου κορωνοϊού.

«Η εταιρεία Hollanda America Line μπορεί να επιβεβαιώσει πως τέσσερις επισκέπτες μεγάλης ηλικίας έφυγαν από τη ζωή στο Zaandam» ανέφερε η εταιρεία διοργάνωσης της συγκεκριμένης κρουαζιέρας.

Η εφημερίδα Miami Herald ανέφερε σε δημοσίευσή της πως περί τα 138 άτομα πάνω στο πλοίο έχουν παρουσιάσει ύποπτα συμπτώματα, ενώ ο καπετάνιος ανακοίνωσε σήμερα τους τέσσερις θανάτους στους υπόλοιπους επιβάτες και στο πλήρωμα. Από τους ασθενείς, οι 53 είναι επιβάτες και οι 85 μέλη του πληρώματος.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως 2 άτομα που έκαναν σχετικά τεστ, βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊο.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε αναχωρήσει από την Αργεντινή με 11.243 επιβάτες και 586 μέλη πληρώματος.

Από την Πέμπτη κι ενώ βρισκόταν ήδη στα χωρικά ύδατα του Παναμά, το Zaandam άρχισε να λαμβάνει βοήθεια από ένα άλλο πλοίο της εταιρείας, το Rotterdam, που είχε αναχωρήσει από το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ μεταφέροντας τρόφιμα και τεστ κορωνοϊού. Η εταιρεία σχεδιάζει να μεταφέρει στο Rotterdam τους επιβάτες που δεν έχουν ασθενήσει, αφού προηγουμένως υποβληθούν σε εξετάσεις.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα η κυβέρνηση του Παναμά αρνήθηκε «για λόγους δημόσιας υγείας» να επιτρέψει στο κρουαζιερόπλοιο να περάσει τη Διώρυγα ώστε να φτάσει στη Φλόριντα και να αποβιβάσει εκεί τους επιβάτες του, στις 30 Μαρτίου. «Το υπουργείο Υγείας δεν σας δίνει το πράσινο φως», είπε, μέσω βιντεοκλήσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο υπεύθυνος της Διώρυγας του Παναμά Ρικάουρτε Βάσκες. Να σημειωθεί ότι η Τετάρτη ο Παναμάς ανέφερε ότι θα επέτρεπε τη διέλευση, υπό τον όρο ότι κανείς δεν θα αποβιβαζόταν στο έδαφος της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός στην Ιταλία: «Ζούμε κάτι που μοιάζει με παγκόσμιο πόλεμο» λέει νοσηλεύτρια