Για τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό ώστε να είναι προετοιμασμένοι για την απόκρουση της πανδημίας του κορωνοϊού μίλησε στο ΘΕΜΑ 104,6 η Ματίνα Παγώνη, διευθύντρια της Γ’ Παθολογικής του “ΓΝΓ Γεννηματά” και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των ακροατών για τον κορωνοϊό επισήμανε μεταξύ άλλων, ότι για τα μέτρα προστασίας του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, μιας που εφημερεύει το νοσοκομείο αυτό το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν ελλείψεις.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «αυτή τη στιγμή γίνεται η μάχη της μάσκας και γαντιών. Ένα ένα ζευγάρι γάντια και μια μάσκα έχει ο κάθε εργαζόμενος, ενώ αναζητούν 2-3 ζεύγη για να μπορεί να αλλάζουν μέσα σε ένα 24ωρό».

Όσον αφορά για τις εφημερίες ανέφερε ότι παρατηρείται μια μείωση των περιστατικών που έρχονται στα νοσοκομεία χωρίς σοβαρό λόγο, καθώς υπάρχει ο φόβος μήπως κολλήσουν κορωνοϊό.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών, σημείωσε ότι βρισκόμαστε ακόμα σε πειραματικό στάδιο και τα μέτρα προστασίας πρέπει να είναι πολύ αυστηρά και να τηρούνται από όλους.