Αυστηρό μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ να διαθέτουν τις εφημερίδες μέσω των καταστημάτων τους, καθώς αυτή την περίοδο η ενημέρωση των πολιτών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού, απηύθυνε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης. Μάλιστα, προειδοποίησε ότι στην περίπτωση που εμμείνουν στην άρνησή τους να διαθέσουν τον Τύπο, τότε αυτό θα καταστεί υποχρεωτικό μέσω Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Η άρνησή τους, συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά, με δεδομένο ότι οι επιχειρήσεις τους είναι από τις ελάχιστες που παραμένουν εν πλήρει λειτουργία και μάλιστα επτά μέρες την εβδομάδα, με διευρυμένο ωράριο και με τεράστιους τζίρους.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η άρνηση των ιδιοκτητών των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ να διαθέσουν και μέσω των δικών τους καταστημάτων τις εφημερίδες έχει να κάνει με το μικρό ποσοστό κέρδους που μπορούν να έχουν. Ωστόσο, ειδικά σ’ αυτή την περίοδο που αφενός έχουν περιορισθεί τόσο οι μετακινήσεις των πολιτών, όσο και τα σημεία πώλησης λόγω αναστολής λειτουργίας καταστημάτων, η μη διάθεση των εφημερίδων συνεπάγεται περιορισμό της πρόσβασης των πολιτών στην ενημέρωση- αγαθό που ειδικά στην περίοδο της μεγάλης υγειονομικής κρίσης αποτελεί βασικό πυλώνα για την έγκαιρη πληροφόρηση του κοινού. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε, η έκκληση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό- καθηγητή λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα, στη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης, προς τους πολίτες να ενημερώνονται από τις επίσημες αρχές, και να μένουν μακριά από την παγίδα των fake news. Με αυτό το κριτήριο, το υπουργείο Ανάπτυξης ζήτησε από τα σούπερ μάρκετ να διαθέτουν και εφημερίδες, αφού πρόκειται για τα καταστήματα πρώτης ανάγκης, στα οποία το κοινό υποχρεωτικά πηγαίνει για τις αναγκαίες προμήθειες.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Έβδομος νεκρός στην Ελλάδα

Κορωνοϊός στην Ιταλία: Εικόνες «αποκάλυψης» στο νοσοκομείο του Μπέργκαμο – Δείτε βίντεο

Κορωνοϊός: Δείτε αναλυτικά όλα τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης