Αναφορά στα καλά νέα που έρχονται από διάφορα «μέτωπα», στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού, έκανε και σήμερα, Πέμπτη, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, επικεφαλής του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον ιό, Σωτήρης Τσιόδρας.

Σε συνέχεια των χθεσινών επισημάνσεών του για τις ελπίδες που έρχονται από Γαλλία και Κίνα για φάρμακο κατά του ιού, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι ξεκίνησε στις ΗΠΑ η πρώτη πειραματική κλινική έρευνα για εμβόλιο, που θα εξετάσει 45 ανθρώπους σε διαφορετικές δόσεις του νέου εμβολίου.

«Ήδη, τέσσερις εθελοντές έχουν πάρει την πρώτη δόση. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται σε τρεις μήνες και δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε μαζική παραγωγή εμβολίου, πριν περάσει το καλοκαίρι» είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η θνητότητα του κορωνοϊού στους ανθρώπους χωρίς υποκείμενο νόσημα παραμένει κάτω από 1%. Όπως ανέφερε, στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να προφυλαχθούν οι ευπαθείς ομάδες και «να κολλήσουμε όσο το δυνατόν λιγότεροι ταυτόχρονα».

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς ποσότητες των φαρμάκων για τους ασθενείς. «Τα σοβαρά περιστατικά απαιτούν συνδυασμένη θεραπεία με κοκτέιλ φαρμάκων, που κάποια είναι μόνο νοσοκομειακά είδη. Ειδική ομάδα της επιτροπής μας εξετάζει πιθανή χορήγηση ορού από ανθρώπους που έχουν αναρρώσει από τη νόσο» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι το ιαπωνικό φάρμακο Avigan είναι αποτελεσματικό κατά του ιού