Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στείλει ένα «πλωτό νοσοκομείο» στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ροές των ασθενών που αναμένονται από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα οργανώσει την αποστολή ενός πλωτού νοσοκομείου, του US Comfort, που διαθέτει 1000  κρεβάτια και χειρουργεία» και θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μέτρο, ξεκάθαρα. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα πλωτό νοσοκομείο, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες που έχουμε. Ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) είπε θα το στείλει αμέσως» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει από πού απέπλευσε ή πότε θα φθάσει στη Νέα Υόρκη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του νέου κορωνοϊού, καταμετρώντας σήμερα 2.300 κρούσματα για περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Εδώ και ημέρες, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ζητάει την παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν οι νοσοκομειακές δυνατότητες, που σήμερα περιλαμβάνουν 53.000 κρεβάτια, εκ των οποίων 3.000 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Οι προβλέψεις που γίνονται για τη διασπορά του ιού δείχνουν ότι ενδεχομένως θα χρειαστούν 110.000 κρεβάτια εκ των οποίων 37.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις επόμενες 45 ημέρες, λέει ο κυβερνήτης.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Τραμπ: Θα εφαρμόσουμε νόμο πολέμου στη μάχη κατά της νόσου

Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί, ο ιός εξαπλώθηκε και στις 50 πολιτείες