Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ANT1 μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταρτίσει ένα σχέδιο με στόχο την κλιμάκωση των μέτρων αναλόγως την πορεία του κορωνοϊού και ξεκαθάρισε ότι ο περιορισμός στην κυκλοφορία θα είναι το έσχατο σενάριο το οποίο αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί.

Αυτή τη στιγμή δεν βρισκόμαστε εκεί, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και αυτό γιατί η κυβέρνηση πήρε έγκαιρα μέτρα, ενώ σημείωσε πως αυτή τη στιγμή υπάρχει και μεγάλη προσωπική ευθύνη για την τήρηση των μέτρων και θα υπάρξουν κυρώσεις για αυτούς που φέρονται αντικοινωνικά και παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν ληφθεί.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης των μέτρων θα υπάρξουν και διοικητικές κυρώσεις, υπογράμμισε ωστόσο ότι τα μέτρα αυτή τη στιγμή τηρούνται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Όπως είπε η κυβέρνηση έχει ένα προγραμματισμένο σχέδιο, αλλά αν η κοινωνία έχει αντικοινωνική συμπεριφορά τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

Ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι όσοι εισέρχονται στη χώρα παράνομα από σήμερα θα απομονώνονται και ανέφερε ότι έχουν ληφθεί μέτρα για τη λειτουργία των ΚΥΤ. Ενώ τόνισε ότι “τώρα αντιλαμβανόμαστε την αξία του να υπάρχουν κλειστές δομές για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας“.

Μιλώντας για τις επιχειρήσεις που πλήττονται και τους εργαζόμενους ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι υπάρχει ένα λεπτομερειακά επεξεργασμένο σχέδιο που στηρίζει εργαζόμενους και εργοδότες, με στόχο η επόμενη ημέρα να μας βρει σε ακέραιη κατάσταση .

Ανέφερε ακόμα ότι στο πακέτο στήριξης των 2 δις υπάρχουν μέτρα για αναστολή εισφορών τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για του για εργαζόμενους, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι όλο το πακέτο μέτρων θα τελεί υπό την αίρεση ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις και θα διατηρήσουν ακέραιο το εργατικό τους δυναμικό.

Αποκάλυψε τέλος ότι οι επιταγές που είναι ληξιπρόθεσμες θα μεταφέρονται στον χρόνο.

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Με μάσκα για νέα αυτοψία ο Άδωνις Γεωργιάδης – «Ψωνίστε όταν έχετε ανάγκη, όχι για να αποθηκεύσετε»

Κορωνοϊός: Στήριξη 2 δισ. σε 1 εκατ. νοικοκυριά-επιχειρήσεις – Εκτός όσοι κάνουν απολύσεις

Κορωνοϊός-ΘΕΜΑ 104.6: Εσείς ρωτάτε, οι ειδικοί απαντούν – Σήμερα οι Θ. Βασιλακόπουλος και Δ. Σαρηγιάννης.