Μειωμένη κατά 50% είναι η κίνηση στο μέσα μεταφοράς σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιώργο Θωμόπουλο, καθώς, όπως όλα δείχνουν οι πολίτες ανταποκρίνονται στα νέα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού.

«Διαβεβαιώνουμε ότι παίρνουμε όλα τα μέτρα απολύμανσης σε συρμούς και σταθμούς», δήλωσε ο κ Θωμόπουλος μιλώντας στο Mega και πρόσθεσε πως «στο μετρό, σεβόμενοι τη νομοθεσία έχουμε δώσει ειδικές άδειες φροντίδας τέκνων όπως επίσης έχουμε μεριμνήσει και για τις ευπαθείς ομάδες».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που θα λάβουν τις ειδικές άδειες εκτιμάται ότι είναι γύρω στις 25.000, ενώ τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι γύρω στα 50.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια μοιάζουν με αυτά του καλοκαιρινού ωραρίου

Σε θερινό πρόγραμμα δρομολογίων θα περάσει την ίδια ώρα το μετρό και τα άλλα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα λόγω της μειωμένης κίνησης του επιβατικού κοινού που φέρνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Εκτιμάται ότι οι συρμοί κινούνται με τους μισούς επιβάτες από ό,τι συνήθως καθώς όλο και περισσότεροι κάνουν εφαρμογή των μέτρων για τις γονικές άδειες ή περιορίζουν όσο μπορούν τις μετακινήσεις.

Οι αλλαγές στα δρομολόγια ομοιάζουν με αυτά του καλοκαιρινού ωραρίου, δηλαδή, λιγότερα δρομολόγια ανά ώρα. Επιπλέον θα ανασταλεί η παράταση του ωραρίου κατά δύο ώρες το βράδυ της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Ο «χάρτης» των 352 κρουσμάτων – Προβληματισμός για τα 51 «απροσδιόριστης μετάδοσης»

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα παραμείνουν ανοικτά