Την πολιτική των λουκέτων σε χώρους συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού πολιτών ξεκινά να εφαρμόζει και η κυβέρνηση της Νέας Υόρκης, με στόχο τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, όλα τα εστιατόρια θα λειτουργούν μονάχα για take-away παραγγελίες και τα μπαρ κατεβάζουν ρολά στις περιοχέςτης Νέας Υόρκης, του Νιού Τζέρσεϊ και του Κονέκτικατ. Ακόμη, από το απόγευμα της Δευτέρας, κλέινουν τα γυμναστήρια, τα θέατρα και τα καζίνο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Ανοιχτά θα παραμείνουν τα παντοπωλεία και τα φαρμακεία, ενώ εκδόθηκε ειδική οδηγία προς τα καταστήματα πώλησης αλκοολούχων, ώστε να πωλούν τα προϊόντα τους «στη στιγμή» στους καταναλωτές.

«Θέλουμε να εμποδίσουμε ένα νέο κύμα ασθενών, που μπορεί να προκύψει από την κατάρρευση του συστήματος υγείας. Οι κοινωνικές αποστάσεις αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για να το πετύχουμε. Ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει από σύνορα και αυτά τα λουκέτα ππου επιβάλλουμε, θα έχουν την απατιύμενη διάρκεια για την προστασία των πολιτών» σημείωσε ο Κουόμο.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ Ντε Μπλάζιο ανακοίνωσε το κλείσιμο των δημόσιων σχολείων, που εξυπηρετούν 1,1 εκατ. μαθητές.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κρούσμα στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη