Μεγάλη είναι η αύξηση των νεκρών λόγω του κορωνοϊού στην Ισπανία, καθώς μέσα σε μία ημέρα, καταγράφησαν 70 νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τα 120 στα 190.

Η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ σκοπεύει θα θέσει τη χώρα υπό περιορισμό από τη Δευτέρα.

Προσχέδιο του επίσημου διατάγματος που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, δείχνει ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ότι οι Ισπανοί θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους και να βγαίνουν μονάχα για να αγοράσουν φαγητό, να πάνε στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο ή στη δουλειά και σε έκτακτες περιπτώσεις. 

Περιορισμοί στα Μέσα Μεταφοράς

Επιπλέον, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα περιοριστούν προκειμένου να μεταφέρουν λιγότερους επιβάτες, τα δρομολόγια, εντούτοις, δεν θα ανασταλούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών θα ελέγχει όλες τις αστυνομικές δυνάμεις, περιλαμβανομένων των τοπικών και περιφερειακών, στο πλαίσιο της κήρυξης της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα διάστημα 15 ημερών.

Τα υπουργεία Υγείας και Μεταφορών θα μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις για το σύνολο της χώρας, αναλαμβάνοντες ορισμένες εξουσίες από τις τοπικές και περιφερειακές αρχές.

Βάσει του προσχεδίου, τα μέτρα περιορισμού τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα στις 8 το πρωί τοπική ώρα (09.00 ώρα Ελλάδας), ενώ όλα τα άλλα μέτρα θα εφαρμοστούν μόλις εκδοθεί το διάταγμα στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα, που ενδέχεται να αλλάξουν, αναμένονται αργότερα σήμερα, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβούλιου.