Η ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ που κόβει τις «επαφές» 26 χωρών της Ευρώπης με τις ΗΠΑ , δεν πρόκειται να φρενάρει την εξάπλωση του κορωνοϊού στο αμερικανικός έδαφος, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η καθηγήτρια Μάργκαρετ Χάρις, κορυφαία γιατρός του διεθνούς οργανισμού, υποστήριξε σήμερα ότι, τα μέτρα του Αμερικανού προέδρου θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο κακό προσφέροντας μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας στους πολίτες ότι δεν κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον Covid- 19.

H ίδια πρόσθεσε ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση καθώς ο ιός μεταδίδεται ήδη από άτομο σε άτομο στις ΗΠΑ.

«Η ταξιδιωτική απαγόρευση από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ ενδέχεται να προκαλέσει την ταχύτερη διάδοση του ιού, προσφέροντας στους πολίτες μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας», υπογράμμισε η Μάργκαρετ Χάρις.

Διευκρίνισε επίσης ότι οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις είναι χρήσιμες μόνο στο αρχικό στάδιο της επιδημίας και δεν έχουν καμιά χρησιμότητα όταν η ασθένεια αρχίζει να διαδίδεται ελεύθερα στις κοινότητες, όπως έχει ήδη συμβεί στις ΗΠΑ.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ, αντί να εστιάσει στο κλείσιμο των αμερικανικών συνόρων, απαγόρευσε τα ταξίδια από 26 ευρωπαϊκές χώρες που ανήκουν στην ζώνη Σένγκεν, επιτρέποντας παράλληλα τις εσωτερικές πτήσεις στις ΗΠΑ», τόνισε η Χάρις.