*Ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη

Στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας μπήκε το protothema.gr και κατέγραψε εικόνες από την απολύμανση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στις αίθουσες και στους υπόλοιπους χώρους του εκπαιδευτικού συγκροτήματος.

Ο δήμος Νέας Ιωνίας έλαβε την απόφαση για προληπτικές απολυμάνσεις προκείμενου να καθησυχάσει τους γονείς των μαθητών.

Να σημειωθεί πως σήμερα παραμένουν κλειστά, για να απολυμανθούν, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και συνολικά τρεις βρεφονηπιακοί σταθμοί. Κατά πληροφορίες αύριο κλειστά θα παραμείνουν όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου αλλά και οι υπόλοιποι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

«Σεβόμενοι τη δικαιολογημένη αγωνία των δημοτών μας, αποφασίσαμε άμεσα την προληπτική απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας (νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια), καθώς και των παιδικών σταθμών, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έχουμε επίσης προγραμματίσει την επέκταση των απολυμάνσεων σε όλες τις δημοτικές δομές και τους χώρους, ενώ από την πρώτη στιγμή προμηθεύσαμε τις σχολικές μονάδες με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό και διανείμαμε έντυπο οδηγιών πρόληψης του Υπουργείου Υγείας σε όλες τις Υπηρεσίες, δημοτικά κτίρια, δημοτική συγκοινωνία, σχολεία για ενημέρωση των πολιτών.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και με υπευθυνότητα, συνέπεια και απόλυτο σεβασμό προς τους δημότες μας, έχει προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και τους συναρμόδιους φορείς», δήλωσε η δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Δέσποινα Θωμαΐδου.