Τα συμπτώματα του Κορωνοιού περιγράφει ένα ζευγάρι που βρισκόταν σε καραντίνα στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess εξηγώντας πόσο διαφορετικά βιώνουν την ίδια ασθένεια.

Πρόκειται για την Karen και τον Jason Honey από τη Μελβούρνη, δύο από τα κρούσματα του Κορωνοϊού παγκοσμίως, που τράβηξαν τον επίμαχο βίντεο τις ημέρες που βρίσκονταν «εγκλωβισμένοι» στο κρουαζιερόπλοιο σε μια προσπάθεια των Αρχών να περιορίσουν την επιδημία.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο από την καμπίνα τους, η οποία δεν είχε καν παράθυρα, η κυρία Honey λέει: «Είμαστε εντάξει, είμαστε προφανώς εγκλωβισμένοι σε αυτό το κρουαζιερόπλοιο, αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».

Στις 11 Φεβρουαρίου, η Honey βγήκε θετική στο τεστ για τον κορωνοϊό και διακομίστηκε σε νοσοκομείο στο Isesaki ενώ ο σύζυγός της παρέμεινε στο πλοίο. «Αυτό μας χώρισε», λέει.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της ανέβαζε πυρετό και ίδρωνε όλη τη νύχτα, με αποτέλεσμα να γίνονται μούσκεμα τα σεντόνια της και τα ρούχα της.

Στις 20 Φεβρουαρίου βρέθηκε θετικός και ο σύζυγός της, παρότι όμως δεν είχε κανένα σύμπτωμα. «Δεν έχω συμπτώματα. Νιώθω μια χαρά. Δεν είχα πυρετό, δεν είχαν βήχα, δεν είχαν κανένα ρινικό πρόβλημα, κανένα πόνο, καμία κούραση. Τίποτα», έλεγε χαρακτηριστικά.

Τα συμπτώματα της συζύγου του σταδιακά υποχώρησαν. Σε επαναληπτικό τεστ βρέθηκε αρνητική όμως κάποιες ημέρες αργότερα το τεστ έδειξε πως είναι θετική στον ιό.

Ο Honey σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ήταν «γελοίο» που ήταν σε καραντίνα – τόσο στο πλοίο όσο και στο νοσοκομείο και αισθάνονταν σαν τους ξεχασμένους Αυστραλούς στην Ιαπωνία.

«Συγγνώμη που δεν ήμουν εδώ νωρίτερα αλλά είχα κάποιες δύσκολες μέρες και δεν ήθελα να γράψω για τις απογοητεύσεις μου, το θυμό μου, τα συναισθήματά μου», δήλωσε την Τετάρτη η Honey και πρόσθεσε: «Τέλος πάντων τόσο ο Jason όσο και εγώ πήραμε τα αποτελέσματά μας χθες και όπως όλοι γνωρίζετε ενώ περίμενα ότι και το δεύτερο αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό, δυστυχώς και για τους δυο μας ήταν και πάλι θετικό».