Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κοροναϊού στη Γαλλία που επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα.

Το κρούσμα επιβεβαίωσε, ο Γενικός Διευθυντής υγείας, Ζερόμ Σαλομόν. Πρόκειται για έναν γιατρό στο επάγγελμα, ο οποίος φρόντισε από την αρχή που παρουσίασε τα συμπτώματα να απομονωθεί.

Ο γιατρός βρίσκεται τώρα σε σε νοσοκομείο του Παρισιού.

Επιπλέον, οι γαλλικές Αρχές τονίζουν πως και το έκτο κρούσμα κοροναϊού είχε επαφές με κάποιον στην Άπω Ανατολή, που να εξηγούν την έκθεσή του στον ιό.

«Δεν υπάρχουν στην Γαλλία περιπτώσεις ασθενών που δεν μπορούν να εξηγηθούν» τονίζουν οι Αρχές.

Στο «κόκκινο» η ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού που μεταδίδεται ακόμη και από απόσταση δύο μέτρων. Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ορισμένους μάλιστα επιστήμονες να εκτιμούν ότι η επιδημία ενδέχεται να φτάσει σε στάδιο κορύφωσης εντός των επόμενων ημερών. Στην Κίνα έχει ήδη αναπτυχθεί εμβόλιο, ενώ στις ΗΠΑ ξεκινά η ανάπτυξη με τις δοκιμές να ξεκινούν σε τρεις μήνες.

Ο ΠΟΥ κήρυξε παγκόσμιο συναγερμό

Συναγερμό για την δημόσια υγεία σήμανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία είναι «ένα εξαιρετικό γεγονός που συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, καθώς σημειώνεται διεθνής εξάπλωση μιας ασθένειας η οποία δυνητικά απαιτεί συντονισμένη διεθνή δράση».

Ο επικεφαλής του οργανισμού δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι αιτία για την κήρυξη εκτάκτου ανάγκης δεν είναι όσα συμβαίνουν στην Κίνα, αλλά αυτό που συμβαίνει σε άλλες χώρες.