Συνδικάτα του προσωπικού καμπίνας της Air France ζήτησαν από τη γαλλική αεροπορική εταιρεία να σταματήσει τις πτήσεις στην Κίνα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν εκπρόσωποι του προσωπικού στο Reuters, λόγω των ανησυχιών που υπάρχουν ότι οι εργαζόμενοι μπορεί να εκτεθούν κατά τις πτήσεις στον νέο κοροναϊό και να συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού.

Τα κύρια συνδικάτα προσωπικού καμπίνας της Air France ζήτησαν από τους διευθυντές σε συνάντηση που είχαν χθες Τετάρτη να σταματήσουν οι πτήσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους των UNAC και SNPNC, των δύο από τα τέσσερα μεγαλύτερα συνδικάτα.

Ερωτηθείς να κάνει κάποιο σχόλιο, εκπρόσωπος της Air France-KLM, απάντησε: «Η Air France παρακολουθεί τη γρήγορη εξέλιξη της κατάστασης σε πραγματικό χρόνο. Η υγεία και η ασφάλεια των πληρωμάτων της παραμένει απόλυτη προτεραιότητα».

Την ώρα που άλλες ευρωπαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Lufthansa και της British Airways έχουν ήδη αναστείλει τις πτήσεις τους στην Κίνα, η Air France και η KLM συνεχίζουν τις υπηρεσίες τους σε ένα περιορισμένο μέγεθος λόγω της πτώσης της ζήτησης.

Το αίτημα των συνδικάτων προσωπικού καμπίνας για να σταματήσουν οι πτήσεις της Air France προς το Πεκίνο και τη Σαγκάη αναμένεται να συζητηθεί σήμερα σε συμβούλιο που θα γίνει και αυτό έχει την υποστήριξη και τουλάχιστον ενός συνδικάτου κυβερνητών, του SPAF, το οποίο ζήτησε και αυτό μεμονωμένα τη διακοπή των πτήσεων.

Η Air France έχει ήδη εφαρμόσει ένα σύστημα που επιτρέπει σε πιλότους και πλήρωμα να απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους σε πτήσεις στην Κίνα.

Η Τσεχία σταματάει την έκδοση βίζας για τους Κινέζους πολίτες

Η Τσεχική Δημοκρατία σταμάτησε την έκδοση βίζας για τους Κινέζους πολίτες για την αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων CTK, επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Τόμας Πέτριτσεκ.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή.

Νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα θα σταματήσει προσωρινά την ηλεκτρονική έκδοση βίζας για τους Κινέζους πολίτες.

Τρία νέα κρούσματα στο Βιετνάμ

Την ίδια ώρα οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν σήμερα ότι τρία νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη χώρα, ανεβάζοντας σε 4 τον συνολικό τους αριθμό.

Δύο άνθρωποι δέχονται φροντίδα για τον ιό στην πρωτεύουσα Ανόι, αναφέρεται στην επίσημη εφημερίδα του υπουργείου Υγείας, ενώ άλλος ένας νοσηλεύεται στη βόρεια επαρχία Τανχ Χόα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιομέτρων από το Ανόι.

Και οι τρεις επέστρεψαν πρόσφατα στο Βιετνάμ από την πόλη Ουχάν στην Κίνα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι δύο Κινέζοι πολίτες που εξετάστηκαν βρέθηκαν θετικοί στον ιό. Ο ένας από αυτούς έχει έκτοτε αναρρώσει.