Αυξήθηκαν τα κρούσματα του κοροναϊού στη Γαλλία, τα οποία ανέρχονται πλέον στα πέντε. Ασθενής, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας της χώρας, η κόρη ενός 80χρονου άνδρα που ήδη νοσηλεύεται με τη νόσο.

«Πλέον έχουμε πέντε κρούσματα, εκ των οποίων δύο βρίσκονται υπό παρακολούθηση», τόνισε η υπουργός Ανιέ Μπιζίν.

Γνωστοποίησε επίσης πως η πρώτη πτήση που θα μεταφέρει πίσω στη χώρα Γάλλους υπηκόους από την κινεζική πόλη Ουχάν, θα αναχωρήσει από την Γαλλία για την Κίνα αργότερα σήμερα, ενώ μια δεύτερη πτήση θα πραγματοποιηθεί αύριο ή την Παρασκευή.

Η Γαλλία επιβεβαίωσε τα πρώτα τρία κρούσμα του κοροναϊού την περασμένη Παρασκευή και ένα τέταρτο την Τρίτη.

Στο «κόκκινο» η ανησυχία για τη ραγδαία εξάπλωση του κοροναϊού που μεταδίδεται ακόμη και από απόσταση δύο μέτρων. Συναγερμός έχει σημάνει στην παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ορισμένους μάλιστα επιστήμονες να εκτιμούν ότι η επιδημία ενδέχεται να φτάσει σε στάδιο κορύφωσης εντός των επόμενων ημερών. Στην Κίνα έχει ήδη αναπτυχθεί εμβόλιο, ενώ στις ΗΠΑ ξεκινά η ανάπτυξη με τις δοκιμές να ξεκινούν σε τρεις μήνες.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 132, με τα χιλιάδες κρούσματα να δημιουργούν κλίμα γενικευμένου πανικού και τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa να αναστέλλει πτήσεις από και προς την Κίνα.

Στην Ευρώπη τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε εννέα, τέσσερα στη Γερμανία, τέσσερα στη Γαλλία και ένα στη Φινλανδία.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε, ύστερα από τις ραγδαίες εξελίξεις, ότι θα συγκαλέσει εκ νέου την Πέμπτη, και για τρίτη φορά σε μία εβδομάδα, την Επιτροπή Έκτακτης Ανάγκης για τον κοροναϊό.