Ένας Κινέζος τουρίστας που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο για εξετάσεις μετά από την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων, επιβεβαιώθηκε ότι φέρει το θανατηφόρο νέο στέλεχος του κοροναϊού, που έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει περισσότερους από εκατό ανθρώπους στην Κίνα.

Εκπρόσωπος από το κεντρικό νοσοκομείο της Λαπωνίας ανέφερε ότι ο τουρίστας αναχώρησε από την Ουχάν πριν από πέντε ημέρες. Η συγκεκριμένη πόλη, η οποία αποτελεί το επίκεντρο ξεσπάσματος της επιδημίας, έχει τεθεί σε «καραντίνα» από τις κινεζικές Αρχές για να περιοριστεί η εξάπλωση του ιου.

Ο Κινέζος που βρίσκεται σε καραντίνα στη Φινλανδία, λέγεται ότι είναι 32 ετών (πιθανόν γυναίκα, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί) και η κατάσταση της υγείας του είναι σχετικά καλή. Αρχικά, ζήτησε ιατρική φροντίδα στο Ίβαλο, όταν εμφανίστηκαν τα συμπτώματα για πρώτη φορά. Δείγματα ελήφθησαν μετά από τη μεταφορά του στο κεντρικό νοσοκομείο του Ροβανιέμι, ενώ οι τελικές δοκιμές που διεξήχθησαν στο Ελσίνκι επιβεβαίωσαν τη μόλυνση.

Μέχρι στιγμής αξιωματούχοι από τον τομέα Υγείας της Φινλάνδίας, εκτιμούν ότι περίπου 15 άτομα ενδέχεται να έχουν εκτεθεί στη λοίμωξη. Οι υγειονομικές αρχές θα παρακολουθούν τα άτομα αυτά για διάστημα 14 ημερών.