*Ρεπορτάζ της Μαρίας Κατσή

Αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης για το οποίο είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου έπειτα από μήνυση της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος».

Η ομοσπονδία με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε σήμερα την απαλλαγή του προέδρου της αφήνοντας αιχμές κατά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα, στο άκουσμα της πρωτόδικης απόφασης είχε αναρτήσει ένα καυστικό σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Η ΠΟΕΔΗΝ και ο Μιχάλης Γιαννάκος σπεύδουν τώρα να προκαλέσουν με τη σειρά τους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Υγείας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «ελπίζουμε, να έχει το πολιτικό θάρρος να πανηγυρίσει ομοίως».

«Βήμα Βήμα ξεριζώνεται ο «πολακισμός» από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας. Οι ύβρεις και οι συκοφαντίες που διατύπωναν για κάθε πολιτικό και συνδικαλιστικό φορέα που είχε διαφορετική άποψη και αναδείκνυε τα πραγματικά, πολύ μεγάλα, προβλήματα της δημόσιας υγείας. Τις αγωγές που κατέθεσε η ΠΟΕΔΗΝ κατά του κυρίου Πολάκη θα τις υπερασπιστεί μέχρι τέλους», λέει στο protothema.gr ο Μιχάλης Γιαννάκος για την αθώωση του σε δεύτερο βαθμό.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

«Πριν από λίγο καιρό, ο κύριος Πολάκης, στις μέρες της παντοδυναμίας του στο Υπουργείο Υγείας, έσπευσε με τον δικό του μοναδικό όσο και αχαρακτήριστο τρόπο, να πανηγυρίσει την καταδίκη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ζακύνθου του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, κύριου Γιαννάκου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, με χαρακτηρισμούς, που για ακόμα μία φορά τουλάχιστον υπερέβαιναν τα όρια της ευπρέπειας.

Σήμερα, που ο κύριος Πολάκης, βιώνει μέσω των δικαστικών αποφάσεων, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα επιτίμια της συμπεριφοράς του έναντι οποιουδήποτε τόλμησε να εκφράσει αντίθετη πολιτική άποψη από την δική του, ελπίζουμε, να έχει το πολιτικό θάρρος να πανηγυρίσει ομοίως για την απαλλαγή του κυρίου Γιαννάκου από το Τριμελές Εφετείο Πατρών, που ομόφωνα κήρυξε αθώο τον κατηγορούμενο. Και βέβαια, ας έχει στο νου του, ο κύριος Πολάκης, ότι εκκρεμούν σειρά αγωγών, που η ΠΟΕΔΗΝ και ο κύριος Γιαννάκος έχουν ασκήσει εις βάρος του για όσα κατά καιρούς έχει γράψει εναντίον της Ομοσπονδίας.

Είναι μόνο η αρχή για όλες τις απαλλακτικές αποφάσεις, που θα ακολουθήσουν, στις ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί εις βάρος του κυρίου Γιαννάκου και του Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, κύριου Χρήστου Παπαναστάση, κατά το διάστημα της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η φίμωση όσων τόλμησαν να έχουν αντίθετη άποψη από τον κύριο Πολάκη.

Η ΠΟΕΔΗΝ μοναδικό σκοπό της είχε πάντοτε και θα συνεχίσει να έχει την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας των Νοσοκομείων, τα οποία για όλους εμάς τους υπηρετούντες στην Δημόσια Υγεία δεν είναι απλά χώροι δουλειάς, αλλά χώροι προσφοράς και ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και στον πολίτη, που τόσο έχει μαστιστεί από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Ευχαριστούμε θερμά τους συνηγόρους του κυρίου Γιαννάκου, Ανδρέα Λοβέρδο και Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα, για την στήριξη, που παρείχαν και θα συνεχίσουν να παρέχουν στην προσπάθεια μας».