Εμπλοκή με το ιατρικό προσωπικό στην ΩΡΛ Κλινική του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, η οποία απειλεί τη συνέχιση της λειτουργίας της μετά τον Νοέμβριο, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) και ζητεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιλύσει το πρόβλημα.

Στην ΩΡΛ Κλινική υπηρετούν ο διευθυντής, μία ειδικευμένη γιατρός και δύο επικουρικοί, δηλαδή συμβασιούχοι, γιατροί. Ωστόσο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία ο διευθυντής υπέβαλε την παραίτησή του όπως ορίζει ο νόμος καθώς συνταξιοδοτείται, ενώ λήγει και η σύμβαση του ενός εκ των επικουρικών γιατρών.

«Είναι προφανές πως οι δύο εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να λειτουργήσουν την ΩΡΛ Κλινική. Αυτό σημαίνει ότι σταματούν τα χειρουργεία, είναι αμφίβολη η εύρυθμη λειτουργία των πρωινών τακτικών ιατρείων καθώς και η εκτίμηση βαρέων περιστατικών της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας και των άκρως επειγόντων περιστατικών (τραχειοστομία, εισρόφηση ξένου σώματος)» εξηγεί ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι ελλείψεις γιατρών ΩΡΛ στα τρία νοσοκομεία Παίδων της Αττικής είναι χρόνια πληγή. Οι αρμόδιοι επιχειρούσαν να «μπαλώσουν» τις τρύπες στο ιατρικό προσωπικό με μετακινήσεις γιατρών.

Το ίδιο είχε γίνει και με τις ΩΡΛ Κλινικές στα Παίδων Πεντέλης και «Η Αγία Σοφία». Γιατρός ΩΡΛ είχε μετακινηθεί από την κλινική του Παίδων Πεντέλης στο «Η Αγία Σοφία» τον περασμένο Δεκέμβριο για τρεις μήνες, αλλά τελικά παρέμεινε στο μεγαλύτερο νοσοκομείο για να καλύψει τις (μεγαλύτερες) ανάγκες των ασθενών. Σημειωτέον ότι και τον περασμένο Δεκέμβριο η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε τις ελλείψεις και την υπολειτουργία της ΩΡΛ Κλινικής στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» όπως και την εμβαλωματική λύση της μετακίνησης του ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης.

«Η δέσμευση της προηγούμενης κυβέρνησης για τη μετακίνηση γιατρού ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης στο «Η Αγία Σοφία» μόνο για τρεις μήνες, δεν τηρήθηκε» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.