Με τη νέα διοίκηση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να διορίζεται τυπικά την περασμένη εβδομάδα, οι άνθρωποι του Παύλου Πολάκη επιχείρησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή της τυπικής αποχώρησής τους και ενώ δεν είχε ανανεωθεί η θητεία τους στο μεσοδιάστημα από τις εκλογές του Ιουλίου, να παίξουν παιχνίδια στο πλαίσιο των πολιτικών διώξεων, ουσιαστικά, που είχε εξαπολύσει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατά των μη αρεστών στον ΣΥΡΙΖΑ στελεχών του Κέντρου. Πρόκειται για τα τελευταία, πλην μάταια και άκαιρα πλέον, δείγματα του δόγματος «να κλείσουμε κάποιους στη φυλακή για να κερδίσουμε τις εκλογές» που είχε εμπνευστεί, ομολογήσει σε συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και εφαρμόσει ο περιβόητος κ. Πολάκης, εμπλεκόμενος και στη σκευωρία κατά πολιτικών αντιπάλων του στην υπόθεση Novartis.

Στην περίπτωση του ΚΕΕΛΠΝΟ τα πράγματα είναι επίσης εξωφρενικά, όπως και στην υπόθεση Novartis, που ερευνά η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Για την ακρίβεια, παρότι το παλαιό διοικητικό συμβούλιο (αυτό που είχε διορίσει ο κ. Πολάκης) ήταν παραιτημένο επισήμως (με ΦΕΚ) από τις 27 Σεπτεμβρίου 2019, ο δικηγόρος του Κέντρου Ιπποκράτης Μυλωνάς εμφανίστηκε σε μεταγενέστερο χρόνο (!!!) σε δικαστήριο, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί τη διοίκηση (που ήταν όμως παραιτημένη) για να καταθέσει κατά απολυμένου (αυθαίρετα από τον κ. Πολάκη) υπαλλήλου του Κέντρου! Μύλος!

O συγκεκριμένος υπάλληλος, πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου καταγγέλλει ότι η παράνομη παράσταση πολιτικής αγωγής επετράπη προκειμένου «ο δικηγόρος Ιπποκράτης Μυλωνάς – επίσημο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, διορισμένος από την απελθούσα Κυβέρνηση και στη διοίκηση του ΛΑΓΗΕ- να προβεί σε παραληρηματικές κατασκευές και ασύστολα ψεύδη εναντίον του στο πλαίσιο εκτέλεσης κομματικού συμβολαίου δολοφονίας χαρακτήρα με την απελθούσα Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και προαναγγέλλει την άσκηση ένδικων μέσων».

Ο κ. Παπαδημητρίου τονίζει μεταξύ άλλων ότι για μία υπόθεση του 2004 διορίστηκε πολιτική αγωγή του ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. εναντίον του τον Σεπτέμβρη του 2016, δηλαδή επί Υπουργίας Παύλου Πολάκη, ενώ ταυτοχρόνως (το 2016) απολύθηκε ο ίδιος κατόπιν πολιτικής εντολής του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, χωρίς καν να έχει αρχίσει δικαστήριο πρώτου βαθμού και ενώ το Βούλευμα για το πρόσωπό του δεν είχε καν καταστεί αμετάκλητο. «Και όλα αυτά», όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημητρίου, «ενώ το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. δια όλων των προηγούμενων Προέδρων ΔΣ και Μελών ΔΣ επί 15 χρόνια (περίοδος 2002- 2016) υποστήριζε παγίως ενώπιον των Αρχών ότι το κατηγορητήριο δεν ευσταθεί διότι ουδέποτε υπέστη το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. την παραμικρή ζημία από πράξεις του».

Κατά τον κ. Παπαδημητρίου δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος «διασύρθηκε επί μακρόν, καθ’ όλη την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, όπου είχε κληθεί ως μάρτυρας, με συνεχείς δημόσιες συκοφαντικές δηλώσεις και χαρακτηρισμούς του τ. Αν Υπουργού Παύλου Πολάκη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ (μελών της Εξεταστικής Επιτροπής), ακριβώς επειδή ενώπιον της Επιτροπής υποστήριξε τόσο ότι δεν υπήρχαν παρανομίες στο ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. όσο και ότι δεν υπήρχε ποτέ καμία εμπλοκή των τέως Υπουργών Υγείας της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της Συγκυβέρνησης και ότι το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο. έχει αυτονομία διοίκησης, δηλαδή διοικείται από το ΔΣ του και όχι από τους Υπουργούς Υγείας». Ουσιαστικά δηλαδή ο κ. Παπαδημητρίου υπαινίσσεται ότι ο κ. Πολάκης στράφηκε εναντίον του ακριβώς επειδή δεν έγινε μάρτυρας κατηγορίας σε βάρος υπουργών Υγείας επί προηγούμενων κυβερνήσεων – κάπως δηλαδή σαν τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis, από τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ περίμενε ότι θα τη βοηθήσουν να φυλακίσει πολιτικούς της αντιπάλους, σε μία απίστευτη σκευωρία, που έχει πλέον καταρρεύσει με πάταγο, βοηθούντων και των νέων στοιχείων που έρχονται στην επιφάνεια.

Επιπλέον ο κ. Παπαδημητρίου στη δήλωσή του επισημαίνει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για το ΚΕ.ΕΛ.Π.Ν.Ο., λόγω των στοιχείων που ανέδειξε η ΝΔ τότε στο δικό της πόρισμα ως αντιπολίτευση, δεν συζητήθηκε ποτέ στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δεν κατάφερε να αποδείξει κάτι μεμπτό, αντιθέτως κονιορτοποιήθηκαν όλες οι δήθεν καταγγελίες του Παύλου Πολάκη (δήθεν έλλειμμα 200 εκατομμυρίων που απεδείχθη μηδέν, δήθεν κρύπτη που απεδείχθη επίσημη αποθήκη της Κεντρικής Υπηρεσίας, κλπ).

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη δήλωση του κ. Παπαδημητριου και εδώ τη δήλωση της δικηγόρου του.