Η αγαπημένη τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου συμπράττει με τον πανελλήνιο σύλλογο ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα, «Επιδέρμια», και γίνεται πρέσβειρα διάδοσης του φετινού μηνύματος της Παγκόσμιας Ημέρας Ψωρίασης,  Let’s get connected.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης είναι αφιερωμένη σε ανθρώπους που ζουν με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και έρχεται να συμβάλλει στην πληροφόρηση του κοινού και στη μείωση της στιγματοποίησης της νόσου.

Η ψωρίαση επηρεάζει πάνω από 125 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο – όχι μόνο σωματικά, αλλά και κοινωνικά, συναισθηματικά και οικονομικά- αλλά για πολλούς ανθρώπους, εξακολουθεί να είναι μια σχετικά άγνωστη ασθένεια.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των ασθενών και του κοινού, για την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα, και διαπιστώνοντας το κενό και τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει για ενημέρωση, το «Επιδέρμια» αποφάσισε να υλοποιήσει την καμπάνια με τίτλο «Η Ψωρίαση μου».

Κεντρικός άξονας αυτής της καμπάνιας είναι η ιστοσελίδα www.psoriasimou.gr, η οποία παρέχει έγκυρη κι επιστημονικώς τεκμηριωμένη ενημέρωση σε θέματα που αφορούν τις νόσους.

Με την ιστοσελίδα αυτή, όλοι οι ασθενείς και οι οικογένειες αυτών, από κάθε γωνιά της Ελλάδος, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα πληροφορίας. Η ιστοσελίδα συμπεριλαμβάνει γενικές πληροφορίες για κοινό και ασθενείς, χρήσιμες συμβουλές, εξειδικευμένα κείμενα ειδικών ιατρών, κουίζ, καθώς και προσωπικές μαρτυρίες των ασθενών.

Παράλληλα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, το «Επιδέρμια» διοργανώνει μία ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό, με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσσαλονίκη, στις 29 Οκτωβρίου.

Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Genesis Pharma. Ειδικότερα, για τη νόσο θα μιλήσουν οι:

Ομιλητές Δερματολογικού τμήματος του ΕΣΥ, Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θ.:

  • Απάλλα Ζωή Συντονίστρια – Διευθύντρια
  • Σιδηρόπουλος Θεόδωρος Επιμελητής Α’
  • Δελλή Φλωρεντίνα Επιμελήτρια Α’
  • Ευθυμιάδης Κωνσταντίνος Επιμελητής Β’

Ομιλητές της Α’ Δερματολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ.:

  • Σωτηρίου Ελένη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια
  • Βακιρλής Ευστράτιος Επίκουρος Καθηγητής.