Έπειτα από μήνες αγωνίας και απογοήτευσης, οι ελπίδες των γονιών της μικρής Αλεξίας, που τραυματίστηκε από αδέσποτη σφαίρα έξω από το σπίτι τις, στις Θεσπιές Βοιωτίας το φετινό Πάσχα, έχουν αναπτερωθεί, καθώς συγκεντρώθηκαν τα απαιτούμενα χρήματα για να ξεκινήσει το «ταξίδι ελπίδας» στο εξωτερικό.

Από την ημέρα του τραυματισμού της, η 8χρονη Αλεξία νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ το υπουργείο Υγείας είχε εγκρίνει την κάλυψη των απαιτούμενων εξόδων για να μεταφερθεί και να συνεχίσει τη θεραπεία της σε κέντρο αποκατάστασης στη Λάρισα. Οι γονείς της ήταν αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς επιθυμούσαν τη μεταφορά σε αντίστοιχο κέντρο, στο Αμβούργο της Γερμανίας και για τον σκοπό αυτό, απηύθυναν δημόσια έκκληση για τη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού των 90.000 ευρώ.

Πλέον, το ποσό αυτό έχει συγκεντρωθεί και η Αλεξία ετοιμάζεται να μπει σε λίγες ώρες στο αεροπλάνο για να μεταβεί στη γερμανική πόλη, όπου θα παραμείνει για πεντέμισι, περίπου, μήνες.

Ο πατέρας της μικρής Αλεξίας, Λουκάς Σαμαρτζής μίλησε στο protothema.gr για το «ταξίδι ελπίδας», λέγοντας: «Σε λίγες ώρες θα μπούμε στο αεροπλάνο και θα πάμε Γερμανία . Με τη βοήθεια του κόσμου καταφέραμε να συγκεντρώσουμε το ποσό των 90.000 ευρώ και η Αλεξία μας τώρα θα μπορεί να ακολουθήσει θεραπεία σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο εξωτερικό με ειδίκευση στα παιδιά, κάτι το οποίο ζητούσαμε από την αρχή. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο που μας βοήθησε σε αυτή τη δύσκολη περιπέτεια με το παιδί μας. Κάθε μέρα προσευχόμασταν να συγκεντρωθούν χρήματα για να μπορέσει το παιδί μας να ταξιδέψει στο εξωτερικό και να γίνει γρήγορα καλά. Με συγκινεί πολύ η ανταπόκριση του κόσμου και εύχομαι να πάνε όλα καλά στη Γερμανία».