Τη δραματική γύμνια της χώρας σε δομές πρόνοιας φέρνει και πάλι στο προσκήνιο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή τη φιλοξενία 11χρονου με βαρύ αυτισμό στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Ο 11χρονος βρίσκεται στο παιδιατρικό νοσοκομείο από τις 9 Σεπτεμβρίου, κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Βεβαίως για τους εργαζόμενους δεν είναι πρωτόγνωρο το γεγονός. Τόσο στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» όσο και στο διπλανό Παίδων «Αγία Σοφία» φιλοξενούνται σταθερά περίπου 50 παιδιά, τα οποία είτε έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους με εισαγγελική εντολή είτε έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους. Το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι το ίδιο: οι εισαγγελικές αρχές στέλνουν τα παιδιά στα Παιδιατρικά νοσοκομεία ελλείψει άλλων χώρων για να παραμείνουν μέχρι να διευθετηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε ό,τι αφορά το 11χρονο αγόρι η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει πως «είναι σε μόνιμη υπερδιέγερση και κινδυνεύει με αυτοτραυματισμό. Παράλληλα, αναστατώνονται λόγω αυτού τα άλλα νοσηλευόμενα παιδιά στη Β’ Παιδιατρική Πανεπιστημιακή κλινική όπου φιλοξενείται. Το νοσοκομείο τού διέθεσε αποκλειστικές νοσοκόμες αλλά η μία μετά την άλλη παραιτούνται, επειδή τραυματίζονταν από την επιθετικότητα του παιδιού. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου κάνει προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και κάνει έκκληση στους συναρμόδιους Υπουργούς για μεταφορά του 11χρονου σε ειδική δομή.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την Υφυπουργό Εργασίας να δώσουν λύση σε αυτό το μείζον κοινωνικό ζήτημα. Όπως λύση πρέπει να βρεθεί και για τα άλλα 50 εγκαταλελειμμένα παιδιά» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.