Οι γιατροί της οργάνωσης +πλεύση μπαίνουν πάλι στις φουσκωτές βάρκες τους και εξορμούν στο Αιγαίο για να βοηθήσουν.

Η Φθινοπωρινή Αποστολή του 2019 επιστρέφει στην Κίμωλο, από την Παρασκευή 11 ως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, όπως επισημοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με την αδειοδότηση και από την αρμόδια 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Οι εθελοντές της +πλευσης θα φτάσουν στο νησί για να προσφέρουν δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις και υπηρεσίες σε 17 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες και παραϊατρικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα θα συλλέξουν από τους κατοίκους που το επιθυμούν δείγματα αίματος για πλήρη ανάλυση σε εξειδικευμένα και πιστοποιημένα εργαστήρια.

Η Φθινοπωρινή Αποστολή 2019 στην Κίμωλο θα περιλάβει και σειρά άλλων δραστηριοτήτων, όπως άλλωστε γίνεται κάθε φορά στις αποστολές της οργάνωσης.

Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, η +πλευση οργανώνει δράσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με στόχο τη μέγιστη δυνατή προσφορά προς τα ακριτικά νησιά. Σκοπός είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μέσω, πρωταρχικά, της παροχής δωρεάν ιατρικών εξετάσεων και της δημιουργίας έργων υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Παράλληλα, διοργανώνονται και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου, με σκοπό τη συμβολή στον πολιτισμό και την παιδεία στις τοπικές κοινωνίες, καθώς και την ανάπτυξη των εκπαιδευτικών υποδομών.

Κύρια δράση της +πλεύσης και επιστέγασμα των προσπαθειών όλου του έτους αποτελεί ο ετήσιος διάπλους της, ο οποίος πραγματοποιείται με τα φουσκωτά σκάφη των μελών της, συνήθως σε παραπάνω από ένα νησιά.