Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την επέκταση της ένδειξης της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης για τη θεραπεία του διαβήτη σε εφήβους και παιδιά (ηλικίας ενός έτους και άνω).

Αυτή η επέκταση έρχεται να συμπληρώσει την προηγούμενη ένδειξη, η οποία αφορούσε αποκλειστικά τους ενήλικες.

Για την παιδιατρική ένδειξη, συστήνεται η χορήγηση της ινσουλίνης aspart ταχείας δράσης να γίνεται πριν από το γεύμα (0-2 λεπτά πριν από την έναρξη του γεύματος). Ωστόσο, η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης μπορεί να χορηγηθεί και έως 20 λεπτά μετά την έναρξη του γεύματος (μεταγευματική χορήγηση) σε περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει αβεβαιότητα για τη λήψη του γεύματος. Συστήνεται στενή παρακολούθηση των επιπέδων της γλυκόζης αίματος όταν η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης χορηγείται μεταγευματικά στο δείπνο προκειμένου να αποφευχθεί η βραδινή υπογλυκαιμία (χαμηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα).

Η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης είναι η μόνη εγκεκριμένη, νέας γενιάς, ενέσιμη γευματική ινσουλίνη υπέρ-ταχείας δράσης. Σε σύγκριση με τη συμβατική μορφή της ινσουλίνης aspart, η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης είναι η ινσουλίνη aspart σε ένα καινοτόμο σκεύασμα στο οποίο έχουν προστεθεί δύο έκδοχα: η Βιταμίνη Β3 (νικοτιναμίδιο), για την αύξηση της ταχύτητας απορρόφησης, και ένα φυσικό αμινοξύ (L-Αργινίνη) για λόγους σταθερότητας.

Η ινσουλίνη aspart ταχείας δράσης ενδείκνυται για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά ηλικίας ενός έτους και άνω.