Τέλος δεν έχουν τα περιστατικά βίας σε βάρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Ένα ακόμη όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) έλαβε χώρα το πρωί της Πέμπτης στο Ψυχιατρείο Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το πλέον πρόσφατο αλλά όχι όπως φαίνεται περιστατικό, εκτυλίχθηκε στην είσοδο του Ψυχιατρείου με θύματα ξυλοδαρμού δύο εργαζόμενους, τον θυρωρό και τον ξυλουργό, από δύο άτομα που μετέφεραν καφέδες μέσα στο νοσοκομείο.

«Στους συναδέλφους τοποθετήθηκε κολάρο από τους διασώστες του ΕΚΑΒ μετά τον ξυλοδαρμό και διακομίστηκαν στο Τζάνειο, που εφημέρευε. Είναι σοβαρά τραυματισμένοι», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Τα γεγονότα όπως καταγγέλθηκαν από την Ομοσπονδία

Ένα άτομο από κατάστημα καφέ που έκανε διανομή των παραγγελιών πήγε στην πύλη του νοσοκομείου με το δίκυκλο του έχοντας μαζί του την παραγγελία. Ο θυρωρός του απαγόρευσε την είσοδο και τού ζήτησε να μεταφέρει τους καφέδες με τα πόδια αφήνοντας στο πάρκινγκ το μηχανάκι. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο θυρωρός ο άνδρας ήθελε να αφήσει το μηχανάκι στη μέση του δρόμου. Τού εξήγησε πως η διοίκηση του Δρομοκαϊτειου δεν επιτρέπει την είσοδο με δίκυκλα εντός του νοσοκομείου γιατί εισέρχονται με μεγάλη ταχύτητα και έχουν παρασύρει πολλές φορές ψυχικά ασθενείς.

Στην παρατήρηση του θυρωρού ότι εμποδίζει την είσοδο άρχισε να φωνάζει και να απειλεί.

Έφυγε και γύρισε σε λίγη ώρα με έναν άλλο συνάδελφό του. Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων, χτύπησαν τον θυρωρό αλλά και τον ξυλουργό του νοσοκομείου που έτυχε να βρίσκεται εκεί για δουλειά και έτρεξε προς βοήθεια του συναδέλφου θυρωρού.

«Τους έριξαν κάτω και τους κλωτσούσαν. Ήθελαν να τους σκοτώσουν. Επενέβησαν άλλοι συνάδελφοι και τους έσωσαν» αναφέρθηκε.

Κλήθηκε η Αστυνομία χωρίς όμως να προλάβει να επέμβει στο περιστατικό – πλέον διενεργεί προανάκριση.

Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως το Δρομοκαΐτειο διαθέτει μόλις δύο φύλακες σε κάθε βάρδια για έκταση 400 στρεμμάτων με πολλά σημεία από τα οποία μπορεί να εισέλθει κάποιος.