Μόνο με ηλεκτρονική γνωμάτευση γίνεται πλέον η εισαγωγή ασθενών σε Κέντρα Αποθεραπείας-Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας (ΚΑΑ-ΚΝ) για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με το άρθρο 44 του τροποποιημένου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Οργανισμού (ΦΕΚ 4898/1-11-2018, παρ. 3) «σε κάθε περίπτωση που απαιτείται εισαγωγή σε ΚΑΑ-ΚΝ, νοσηλευόμενου ασθενούς, υποβάλλεται ηλεκτρονικά αίτημα προς το αρμόδιο όργανο του ΕΟΠΥΥ προς έγκριση».

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopyy.gov.gr ->πάροχος υγείας ->ιατρικές υπηρεσίες -> γνωμάτευση παροχών ΕΚΠΥ -> γνωμάτευση ΚΑΑ-ΚΝ) από χθες Πέμπτη 10 Ιανουαρίου είναι διαθέσιμο και το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο γνωμάτευσης για εισαγωγή ασθενούς σε ΚΑΑ-ΚΝ, προκειμένου οι διευθυντές των Νοσοκομείων και των Ιδιωτικών Κλινικών να υποβάλουν ηλεκτρονικό αίτημα προέγκρισης για εισαγωγή σε ΚΑΑ-ΚΝ ασθενών, στο αρμόδιο όργανο του Οργανισμού.

Η ηλεκτρονική γνωμάτευση θα υποβάλλεται από τον θεράποντα ιατρό 48 ώρες πριν την εκτιμώμενη έξοδο από το νοσοκομείο-κλινική, ο οποίος θα λαμβάνει άμεση ενημέρωση για την έκβαση του αιτήματος (εγκριτικό ή απορριπτικό ) μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ώστε και ο ασθενής να ενημερώνεται, πριν την έκδοση του εξιτηρίου του.

Κατόπιν της υποβολής και της ολοκλήρωσης του ελέγχου από τον Οργανισμό και εφόσον η απόφαση του αρμόδιου οργάνου είναι εγκριτική, ο ασθενής μπορεί να μεταβεί προς συνέχιση της νοσηλείας του σε ΚΑΑ-ΚΝ.

Σύμφωνα με τα παραπάνω από 17/1/2019 και στο εξής, οι εισαγωγές ασθενών σε ΚΑΑ-ΚΝ οι οποίες δεν ακολούθησαν την αναφερόμενη διαδικασία δεν θα γίνονται δεκτές από τον ΕΟΠΥΥ.