Παραιτήθηκε ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, υπεύθυνος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), κ. Σταμάτης Βαρδαρός, ξεκινώντας ουσιαστικά πρώτος στη σκυταλοδρομία των παραιτήσεων στην Αριστοτέλους – αναμένεται να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ. Γιώργος Γιαννόπουλος και Γιάννης Μπασκόζος.

Η ανακοίνωση της παραίτησης, με την επισήμανση ότι αυτή υποβλήθηκε χθες στον νέο υπουργό Υγείας και για πολιτικούς λόγους, κοινοποιήθηκε όχι μέσω της επίσημης οδού, του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Υγείας, αλλά μέσω λογαριασμού συνεργάτη του κ. Βαρδαρού.

Είχε προηγηθεί μία ανάρτηση του κ. Βαρδαρού στο Facebook, κατά την τακτική του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, με την οποία ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας έδινε το στίγμα της παραίτησης που θα ακολουθούσε αλλά και της επιθετικής στάσης του απέναντι στη νέα ηγεσία.

«Στην Υγεία, για όσους γνωρίζουν από μπασκετάκι, ετοιμαζόμαστε με άμυνα Λιμόζ του ’90 να προστατεύσουμε όσα καταφέραμε στο ΕΣΥ!», έγραψε την περασμένη Δευτέρα ο κ. Βαρδαρός, παραπέμποντας στο… μπασκετικό ξύλο που έριχνε η γαλλική ομάδα, η οποία εγκαινιάσει εκείνη την περίοδο μια πιο σκληρή και επιθετική, σχεδόν κακοποιητική για το άθλημα στάση η οποία παραμένει ως σήμερα σημείο αρνητικής αναφοράς.

Όπως και στον απολογισμό του στο τέλος Ιουνίου, λίγο πριν από τις εκλογές, ο κ. Βαρδαρός υπεραμύνεται της ΠΦΥ που… δεν έχει αποκτήσει η χώρα και οι πολίτες και δεν κάνει καμία αυτοκριτική για ό,τι επιχείρησε.

«Το διάστημα 2015 – 2019 η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) αναβαθμίστηκε και απέκτησε νέες δομές σε όλη την Ελλάδα, για την παροχή πρόσβασης σε δωρεάν και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους και όλες. Οι δομές αυτές είναι τα Κέντρα Υγείας και οι Τοπικές Ομάδες Υγείας –ή αλλιώς ΤΟΜΥ. Στην καρδιά της λειτουργίας των νέων δομών βρίσκεται ο θεσμός του Οικογενειακού Γιατρού. Τον Ιούλιο του 2019 σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν 127 ΤΟΜΥ» αναφέρει στο κείμενο που εστάλη από τον συνεργάτη του.

Ακόμη, αναφέρει ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες έχει προετοιμαστεί αναλυτική ενημέρωση προς τη νέα πολιτική ηγεσία σχετικά με τη θεσμική και νομοθετική παραγωγή που συντελέστηκε κατά την περίοδο 2015-2019.