Βίντεο με τον διάλογο που είχαν τα μέλη του Ρουβίκωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση, λίγο μετά την εισβολή της στο γραφείο του, μετά τον θάνατο της αλλοδαπής αποκλειστικής νοσοκόμας, πριν λίγες ημέρες.

Η εισβολή έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν ομάδα περίπου 10 ατόμων εισέβαλε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή και είχαν λεκτική αντιπαράθεση. Φεύγοντας, τα μέλη του Ρουβίκωνα απείλησαν με επανεμφάνιση τον αναπληρωτή διοικητή.

Σε ανάρτησή τους σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, με τίτλο «όπου φτωχός κι η μοίρα του;», τα μέλη του Ρουβίκωνα αναφέρουν ότι «Δεν είναι αυτή η μοίρα των φτωχών. Δεν είναι η μοίρα τους να πηδάνε από τα παράθυρα και να σκοτώνονται για να μην τους συλλάβουν για παράνομη εργασία. Δεν είναι μοίρα, είναι ταξική επιβολή, είναι το δίκαιο του ισχυρού, είναι το αποτέλεσμα της υποταγής των πολλών στους λίγους».

Οι ίδιοι αναφέρονται στις γυναίκες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, που έχουν έρθει στη χώρα μας και περιποιούνται ηλικιωμένους και άρρωστους σε σπίτια και νοσοκομεία.

Ο Ρουβίκωνας επιτίθεται στον διοικητή που έστειλε τους αρμόδιους να διεξάγουν ελέγχους. «Αυτό ήταν το πρόβλημα της υγείας στην Ελλάδα, αυτό το πρόβλημα του νοσοκομείου, έτσι πατάσσεται η διαφθορά. Με το να κυνηγήσεις την μεσόκοπη προλετάρια που βγάζει το λιγοστό ψωμί της φροντίζοντας έναν συνάνθρωπο», αναφέρουν.

«Γκαϊανέ Κασαρτζιάν, αυτό είναι το όνομα της Αρμένισσας προλετάριας που πήδηξε στο κενό για να μην πιαστεί να εργάζεται παράνομα. Και όχι δεν ήταν η μοίρα της αυτή. Αργά ή γρήγορα όλοι οι άνθρωποι σε αυτή την ταξική θέση θα καταλάβουν ότι υπάρχει και μια άλλη μοίρα», αναφέρει η οργάνωση.