Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών.

Ειδικότερα, κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της πόλης (ΦΣΠ) ανακοίνωσε «απεργία συνείδησης» και συμμετοχή των φαρμακοποιών στο εθνικό πένθος από την τραγωδία στα Τέμπη.

«Για πρώτη φορά στα χρονικά, κάνουμε απεργία συνείδησης και όχι αιτημάτων. Κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να πληρώσει το μέγεθος της δικής του ευθύνης καλώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να διασφαλίσει στο ακέραιο την ασφάλεια των συγκοινωνιών» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΦΣΠ.

Σε ό,τι αφορά την Αττική, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΦΣΑ) ανακοίνωσε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00.

Από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ) ανακοινώθηκε πως αποφασίστηκε ομόφωνα κήρυξη στάσης εργασίας για την Τετάρτη, από τις 11:30 έως τις 14:30. «Με τη συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί ‘ποτέ ξανά’ τέτοια τραγωδία» αναφέρει ο ΦΣΘ και καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.
Σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αναφέρει πως ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει και προτρέπει τα μέλη του να συμμετέχουν μαζικά.

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Επτά άτομα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ

Σύγκρουση τρένων: To πόρισμα της ΕΔΕ στο Νοσοκομείο Βόλου για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ