Στους 66 έχουν ανέλθει οι τραυματίες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, με έξι από αυτούς να νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις αρμόδιες Αρχές. Με τον τραγικό απολογισμό της σύγκρουσης τρένων να αγγίζει πλέον τους 38 νεκρούς, αγωνία επικρατεί για την κατάσταση των επιβατών των δύο μοιραίων αμαξοστοιχιών που έχουν μεταφερθεί σε πέντε νοσοκομεία, άλλοι με ελαφριά και άλλοι με βαριά τραύματα.

Αποκαρδιωτική είναι η εικόνα από τα νοσοκομεία της Λάρισας, όπου μεταφέρθηκαν δεκάδες τραυματίες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών. Σύμφωνα με πληροφορίες του GrTimes, οι περισσότερες από τις σορούς που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης ανήκουν σε φοιτητές. Στο συγεκριμένο νοσοκομείο μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 34 προσελεύσεις και 19 εισαγωγές.

larisa_nos_ekso

Στο μεταξύ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο έχουν πραγματοποιηθεί 29 εισαγωγές τραυματιών, με τουλάχιστον 2 από αυτούς να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Να σημειωθεί, επίσης, ότι μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται και δύο παιδιά ηλικίας 7 χρόνων και 9 μηνών αντίστοιχα, τα οποία φέρονται να έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Υπενθυμίζεται ότι συγγενείς επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας είχαν συγκεντρωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες έξω από το νοσοκομείο περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.  Συνολικά 67 εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πέντε νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

larisa_nos
larisa_nos_1


Πόσοι νοσηλεύονται και πού

Το ΕΚΑΒ κινητοποίησε 40 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βολο και 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά των τραυματιών μετά το τραγικό δυστύχημα.

Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας εφημέρευε και άνοιξε το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Το νοσοκομείο Κατερίνης εφημέρευε. Μόνο η μονάδα εγκαυμάτων του Παπανικολάου μπήκε σε ετοιμότητα. Τα ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης εφημέρευαν κανονικά. Επιπλέον με εντολή του Υπουργού Υγείας οι μονάδες εγκαυμάτων του Λεκανοπεδίου τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα. Με εντολή Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος.

Ειδικότερα, στις 06.25 το πρωί της Τετάρτης η εικόνα στα νοσοκομεία ήταν η εξής:

Πανεπιστημιακό Λάρισας
55 προσελεύσεις 29 εισαγωγές
Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας
34 προσελεύσεις 19 εισαγωγές
Γεννηματάς Θεσσαλονίκης
37 προσελεύσεις 4 εισαγωγές
ΑΧΕΠΑ
32 προσελεύσεις 13 εισαγωγές
Κατερίνη
8 προσελεύσεις 2 εισαγωγές
ΣΥΝΟΛΑ
166 προσελεύσεις 67 εισαγωγές

Οι απεγκλωβισμοί στο σημείο της πολυνεκρης σύγκρουσης συνεχίζονται και τα παραπάνω στοιχεία αναμένεται να αλλάξουν.

Σκηνές δράματος με τους συγγενείς έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Το σύνολο των νεκρών επιβατών από την μοιραία σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη μεταφέρεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται ακόμη στο σημείο και δυστυχώς ακόμη ανασύρονται νεκροί άνθρωποι.

Συγγενείς και φίλοι των τραυματιών αλλά και των αγνοουμένων έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα επείγοντα του ΓΝΛ περιμένοντας κάποιο νέο. Έχει ξεκινήσει η μακάβρια διαδικασία της αναγνώρισης των νεκρών. Το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. Οι άνθρωποι επικοινωνούν με τα κινητά τους και μεταφέρουν τα δυσάρεστα νέα κλαίγοντας με λυγμούς.

nosokomeia_larisa_1
nosokomeia_larisa_3
nosokomeia_larisa_2

Με πληροφορίες από Grtimes, onlarissa

Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Τρομακτική η διαδικασία αναγνώρισης για τους γονείς, λέει ο Πλεύρης

Σύγκρουση τρένων: Τα τελευταία στοιχεία για τους τραυματίες – Πόσοι νοσηλεύονται και πού