Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους. Από την μια μόνο λωρίδα πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πανεπιστημίου, λόγω πορείας των υγειονομικών προς το υπουργείο υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησής τους. Συγκεκριμένα, εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της περιφέρειας και στάση εργασίας καθ’ όλη την πρωινή βάρδια οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής.

Διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικό εξοπλισμό και ζητούν μεταξύ άλλων την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Λόγω της  πορείας γιατρών και νοσηλευτών προς το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο της σημερινής πανυγειονομικής κινητοποίησης στο κέντρο της Αθήνας επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση. 

Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Μαβίλη.

«Η ΠΟΕΔΗΝ για άλλη μία φορά βρίσκεται στο δρόμο σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι πολίτες θα βάζουν το χέρι στην τσέπη, να αγοράζουν υπηρεσίες υγείας και δεν θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

igeinomikoi

Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που στα Νοσοκομεία θα κυριαρχούν οι εργολαβικοί εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Όλοι γνωρίζουν ότι οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι αποτελούν το 35% των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και εάν απολυθούν θα μπει λουκέτο στα Νοσοκομεία. Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε εν μέσω πανδημίας για την μονιμοποίησή τους. Δεν θα επιτρέψουμε να απολυθούν 6.000 συνάδελφοι ΣΟΧ από τις υπηρεσίες στήριξης και να επανέλθουν οι εργολάβοι οι οποίοι προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και στοιχίζουν ακριβότερα στο Δημόσιο.

Να επανέλθει η νομοθετική δυνατότητα στα Νοσοκομεία να καλύπτουν τις ανάγκες στις υποστηρικτικές υπηρεσίες συνάπτοντας νέες Συμβάσεις ΣΟΧ. Δεν μας αρμόζει ένα Σύστημα Υγείας που οι ασθενείς θα ταλαιπωρούνται επί ώρες στα επείγοντα των εφημερευόντων Νοσοκομείων λόγω ελλείψεων προσωπικού και λόγω έλλειψης οργανωμένης Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Δεν μας αρμόζουν νοσηλείες σε ράντζα. Από διαχρονικές ευθύνες έχουμε τα λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Λειτουργούν 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους (συνολικά 35.000 κλίνες) όταν στις άλλες χώρες της Ευρώπης λειτουργούν 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους», τονίζεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.