Στο κλείσιμο και τρίτης φαρμακαποθήκης προχώρησε ο ΕΟΦ, στο πλαίσιο των ελέγχων που διεξάγει το τελευταίο διάστημα. Ειδικότερα, με απόφαση της διοίκησης του οργανισμού έγινε ανάκληση της από 26-3-2021 άδειας χονδρικής πώλησης της φαρμακαποθήκης NN PHARMA IKE,  στην Αργυρούπολη.

Ο λόγος του λουκέτου ήταν η άρνηση της ιδιοκτησίας να θέσουν ανά πάσα στιγμή για επιθεώρηση, τους χώρους, τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό, στη διάθεση των αρμοδίων οργάνων του ΕΟΦ, που αποτελεί ελάχιστη προϋπόθεση κατοχής της άδειας, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28/12 ο ΕΟΦ ανακοίνωσε την αναστολή άδειας χονδρικής πώλησης φαρμάκων για δύο φαρμακαποθήκες οι οποίες δεν δέχθηκαν να υποβληθούν σε έλεγχο των αποθεμάτων τους.

«Η αναστολή ισχύει για χρονικό διάστημα μέχρι να επιθεωρηθούν από τον ΕΟΦ. Ως εκ τούτου οι φαρμακαποθήκες δεν νομιμοποιούνται όσο διαρκεί η αναστολή να διαθέτουν και να διακινούν φαρμακευτικά προϊόντα», ανέφερε εκείνη η απόφαση..

Επισημαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 9/12 ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά. Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις, ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Δείτε τις αποφάσεις του οργανισμού ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:

Φάρμακα: Περιορίστηκαν οι ελλείψεις – Ποια σκευάσματα παραμένουν δυσεύρετα