Αναιτιολόγητες καθαιρέσεις νοσηλευτών στο νοσοκομείο “Σωτηρία” καταγγέλλει η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ) στο υπουργείο Υγείας και καλεί την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας “να θυμηθούν τα όρια στη διαχείριση της εκτελεστικής εξουσίας μέσω των Διοικήσεων που όρισαν στα νοσοκομεία αλλά και ότι οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρούν σε Νοσηλευτές, οι οποίοι, αφού επωμίστηκαν αγόγγυστα όλο το βάρος της διαχείρισης της πανδημίας COVID – 19, ιδιαιτέρως δε, στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο αναφοράς COVID – 19 στην Ελλάδα, αντιμετωπίζονται τώρα ως αναλώσιμοι”. Στέλνει ηχηρό μήνυμα η ΠΑΣΥΝΟ όμως και στη Διοίκηση τονίζοντας ότι “η χρηστή διοίκηση οφείλει να λειτουργεί αξιοκρατικά και τα μικροπολιτικά ενδονοσοκομειακά συμφέροντα δε μπορεί να αποτελούν κριτήριο επιλογής στελεχών”.

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ “η Διοίκηση με έγγραφά της στις 02-02-2023, προχώρησε στην αναιτιολόγητη καθαίρεση δύο στελεχών της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, συγκεκριμένα ενός Τομεάρχη και μιας Προϊσταμένης. Στα συγκεκριμένα στελέχη, o Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σωκράτης Μητσιάδης ανακάλεσε τα μέχρι πρότινος καθήκοντά τους, τα οποία είχε αναθέσει ο ίδιος με πρότερη απόφασή του το 2021, ακυρώνοντας ουσιαστικά τη δική του προηγούμενη επιλογή και κρίση, και κατόπιν προέβη και σε μετακίνηση αυτών. Επίσης, προχώρησε ταυτόχρονα σε ανάθεση καθηκόντων Τομεαρχών σε δύο υπαλλήλους, με παράλληλα (!) καθήκοντα Προϊσταμένων”.

“Είναι απορίας άξιο πώς ένας Διοικητής Νοσοκομείου, χωρίς καν να έχει ενημερώσει προηγουμένως τη Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας για την πρόθεσή του, να προβαίνει αναίτια και τελείως απαξιωτικά, σε μια τέτοια κίνηση (ανεξαρτήτως προσόντων προσώπων), προφανώς επηρεαζόμενος από μικροπολιτικά ενδονοσοκομειακά συμφέροντα εν όψει εκλογών, κάνοντας το «χατίρι» συγκεκριμένου συνδικαλιστή – κομματάρχη, λόγω προσωπικών αντιπαθειών μέσα στο Νοσοκομείο. Είναι τουλάχιστον λυπηρό, το γεγονός ότι κάποιοι διορισμένοι Διοικητές Νοσοκομείων αρέσκονται να εμπαίζουν τις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, παραβλέποντας αξιοκρατικά κριτήρια , θεωρώντας ότι έχουν το απεριόριστο των ενεργειών, χωρίς να διαθέτουν έστω τις στοιχειώδεις γνώσεις διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού” αναφέρει η Ομοσπονδία των νοσηλευτών του ΕΣΥ στην καταγγελία της.

“Τα πογκρόμ καθαιρέσεων δεν έχουν θέση στις Διευθύνσεις Νοσηλευτικών Υπηρεσιών κι ούτε θα επιτρέψουμε σε καμία Διοίκηση, ανεξαρτήτως κομματικής απόχρωσης να σπιλώνει το επαγγελματικό και επιστημονικό κύρος των Νοσηλευτών. Η ΠΑΣΥΝΟ ΕΣΥ θα προασπίσει με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της, μέσω του υγιούς συνδικαλισμού και για αυτό το σκοπό, καλούμε τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, όσο και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους” καταλήγει η Ομοσπονδία. ​