Το έμπειρο ιατρικό προσωπικό των Κινητών Ιατρικών Μονάδων (ΚΙΜ) θα πραγματοποιήσει την 1η αποστολή για το 2023 και θα βρεθεί για τρίτη φορά στο Μαντούδι στο πλαίσιο διεξαγωγής του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Οι ιατρικές ειδικότητες που θα πλαισιώνουν την ομάδα των ΚΙΜ στο Μαντούδι είναι: Καρδιολόγος, Ορθοπαιδικός, Οφθαλμίατρος, Ωτορινολαρυγγολόγος, Παιδοδοντίατρος, Γυναικολόγος, Γενικός Χειρουργός, Διαιτολόγος

Επιπλέον, διαδικτυακά θα συμμετέχουν στο έργο των ΚΙΜ οι ακόλουθες ειδικότητες: Νευρολόγος, Ψυχολόγος – Παιδοψυχολόγος.

Τα ιατρεία θα διεξαχθούν στο Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι:

  • Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023 (15:00 – 17:00)
  • Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023 (09:00 – 17:00)
  • Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023 (09:00 – 17:00)
  • Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 (09:00 – 17:00)
  • Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023 (09:00 – 14:00).

Θα παρέχονται δωρεάν οι ακόλουθες υπηρεσίες & διαγνωστικές εξετάσεις:
● Ψηφιακή Τρισδιάστατη Μαστογραφία ● Ψηφιακός Ακτινολογικός Έλεγχος ● Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας ● Ηλεκτροκαρδιογράφημα – Triplex Καρδιάς ● Χειρουργική Εκτίμηση Θυρεοειδούς και Μαστού, Έλεγχος Κιρσών ● Έλεγχος Προστάτη ● Αφαίρεση Σμηγματογόνων Κύστεων, Λιπωμάτων, Σπίλων ● Τεστ Ανίχνευσης Αιμορραγίας Εντέρου (Πολύποδας)● Τεστ Παπανικολάου (test Pap) – Κολπικός Υπέρηχος ● Έλεγχος Οπτικής Οξύτητας – Μέτρηση Ενδοφθάλμιας Πίεσης ● Βυθοσκόπηση ● Ακοόγραμμα – Τυμπανόγραμμα – Ενδοσκόπηση ● Έλεγχος Σκελετικών Ανωμαλιών σε Παιδιά (σκολίωση, κύφωση), Ορθοπαιδική Εξέταση ● Διάγνωση Νευρολογικών Παθήσεων (Ημικρανίες, Άνοιες, ν.Parkinson) ● Ανίχνευση Μαθησιακών Δυσκολιών ● Διατροφική Αξιολόγηση – Λιπομέτρηση ● Ενδοστοματική εξέταση παιδιών.

Ηλεκτρονική καταχώρηση ραντεβού μέσω:

  • Της ιστοσελίδας των ΚΙΜ
  • Tης εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο: 210 2447694 (Δευ – Παρ,13:00 – 16:00).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις των ΚΙΜ και της “Αναγέννηση και Πρόοδος” μπορείτε να επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες:

Των Κινητών Ιατρικών Μονάδων
Της Αναγέννησης & Πρόοδος

Επισημαίνεται ότι τα μέλη των ΚΙΜ, ακολουθώντας τις συστάσεις του Υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας, έχουν εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19. Κατά τη διενέργεια των ιατρείων και των διαγνωστικών εξετάσεων θα τηρούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ και θα λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.

Οι KIM έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εκατόν τριάντα τρεις (133) αποστολές σε νησιά της άγονης γραμμής καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).