Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αύριο το πρωί, 11πμ με 1μμ, έξω από το υπουργείο Υγείας οι κλινικοεργαστηριακοί και εργαστηριακοί γιατροί των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και πολυϊατρείων. Βασικό αίτημά τους είναι η κατάργηση της υποχρεωτικής επιστροφής των ποσών της υπέρβασης της κλειστής φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ (clawback).

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών Ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Ιατρικών Εταιρειών και Πολυϊατρείων (ΠΑΝΙΔΙ) και η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ). Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) στηρίζουν τις κινητοποιήσεις.

«Έχουμε γίνει χορηγοί των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στα ιατρεία, τα διαγνωστικά εργαστήρια και τα πολυϊατρεία μας. Δεν αντέχουμε άλλο να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να καλύπτουμε το 40% των εξετάσεων που δεν πληρώνει το κράτος εξαιτίας των ανεπαρκών προϋπολογισμών που καταρτίζει» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Όργανο των ιδιωτικών φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

«Αντιδρούμε στην ‘έξωση’ που υφίστανται οι εργαστηριακοί και κλινικοεργαστηριακοί γιατροί από τη χώρα αυτή, εξαιτίας των άθλιων οικονομικών συνθηκών που τους επιβάλλονται. Ο ΕΟΠΥΥ δεν μας πληρώνει, μας χρεώνει. Δεν ζητάμε να πληρώνουν οι ασθενείς αλλά να μας πληρώνει το κράτος. Κάθε εξέταση που εκτελείται να πληρώνεται όσο αναγράφει το παραπεμπτικό. Διαμαρτυρόμεθα απέναντι στις περικοπές των δεδουλευμένων μας που πλέον μετρούν πάνω από 10ετία και αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 1,02 δις ευρώ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Προσωπικός γιατρός: «Ποινές αν υπάρχουν ελεύθερες θέσεις και δεν εγγράφονται οι πολίτες» λέει ο Θεμιστοκλέους

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σε 5 ερωτήσεις και απαντήσεις