*γράφει ο Μάνος Τσαγκαράκης

Το ενδεχόμενο να λειτουργεί στην Εύβοια κύκλωμα που αναλαμβάνει έναντι αμοιβής να… εμβολιαστεί αντί των δικαιούχων κατά της COVID- 19 εξετάζει η Ασφάλεια Χαλκίδας, μετά τη σύλληψη τεσσάρων Ελλήνων για την εμπλοκή τους σε «μαϊμού» εμβολιασμό στο δημόσιο νοσοκομείο της πόλης, το μεσημέρι της Δευτέρας!

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν ένας άνδρας ο οποίος είναι κάτοικος Εύβοιας παρουσιάστηκε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό συνοδευόμενος από μια γυναίκα και έδωσε τα στοιχεία άλλου ατόμου για τον οποίο είχε κλειστεί το προγραμματισμένο ραντεβού, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την περιοχή. Η πλαστοπροσωπία έγινε αμέσως αντιληπτή και κλήθηκαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, οι οποίοι συνέλαβαν και τους δυο.

Την υπόθεση ερεύνησε η Ασφάλεια, η οποία οδήγησε τους συλληφθέντες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενους για απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών κατά συναυτουργία. Στην δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δυο άνδρες και συγκεκριμένα αυτός για λογαριασμό του οποίου θα εμβολιαζόταν ο συλληφθείς και ένας ακόμη που φέρεται ότι παρέδωσε στην γυναίκα τα στοιχεία ταυτότητας του δικαιούχου του εμβολίου.