Την ανάγκη να γίνουν φέτος και τα εμβόλια γρίπης και τα εμβόλια για τον κορωνοϊό τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, το πρωί της Δευτέρας (5/9) στη σκιά των ανακοινώσεων για καλοκαιρινή έξαρση της γρίπης στη χώρα μας.

Παράλληλα η Ματίνα Παγώνη ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει παρενέργεια αν κάνει κανείς μαζί το εμβόλιο για τη γρίπη και το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, αλλά γιατί να μπεις σε αυτή την περιπέτεια».

Σύμφωνα με την εκτίμηση της κυρίας Παγώνη ο εμβολιασμός στην Ελλάδα με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για τη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού θα γίνει τον Οκτώβριο «και αρχές Νοεμβρίου, στο πρώτο δεκαήμερο, θα πρέπει να γίνει το εμβόλιο για τη γρίπη».

Η πρόεδρος της ΕΙΑΝΠ εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι οι γονείς θα μπορούσαν να κάνουν ένα τεστ για κορωνοϊό στα παιδιά πριν πάνε στο σχολείο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.

Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε, τέλος, από τον υπουργό Υγείας να διευθετηθεί το ζήτημα της πληρωμής των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, θέμα για το οποίο ο κ. Πλεύρης ήταν καθησυχαστικός.

Σημειώνεται ότι αρκετές δεκάδες επιβεβαιωμένα περιστατικά γρίπης έχουν δηλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ καταγράφηκαν ακόμη και κάποιες σοβαρές νοσηλείες λόγω της νόσου. Όλα τα κρούσματα της γρίπης αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, κυρίως έφηβους ή νεαρούς ενήλικες, που μολύνονταν με το στέλεχος Α(Η3Ν2) και νοσούσαν κατά τη διάρκεια των διακοπών τους ή και μετά.

Τα νησιά των Κυκλάδων, ιδίως οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, έγιναν αίφνης και εστίες διασποράς της γρίπης, εκτός του κυρίαρχου κορωνοϊού με τις μεταδοτικές μεταλλάξεις Οmicron 4 και 5. Πρόκειται αναμφίβολα για μια πρωτόγνωρη κατάσταση δεδομένου ότι η χώρα μας δεν διανύει επιδημική περίοδο γρίπης. Ως φαίνεται ομως το διάστημα μέχρι την επίσημη έναρξη της εφετινής περιόδου γρίπης, δηλαδή τον Οκτώβριο, θα διανυθεί με διαφορετικό τρόπο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πλεύρης: Με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν χρειάζονται μέτρα για τον κορωνοϊό

Προσωπικός Γιατρός: Οι «πρωταθλήτριες» περιοχές στις εγγραφές

Αργεντινή: 5 νεκροί εξαιτίας της πνευμονίας που προκαλεί το βακτηρίδιο της Λεγεωνέλας